Aγόρι καρφώθηκε με το πρόσωπο σε σούβλα και γλίτωσε από θαύμα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Aγόρι καρφώθηκε με το πρόσωπο σε σούβλα και γλίτωσε από θαύμα [εικόνες & βίντεο]

O δεκάχρονος Ξαβιέ Κάνινγχαμ χαμογελά στο κρεβάτι του νοσοκομείου στο Κάνσας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν από θαύμα γλίτωσε ένα αγόρι από το Μιζούρι όταν έπεσε από δεντρόσπιτο και καρφώθηκε με το πρόσωπο σε μια σούβλα.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι αν η σούβλα τον είχε πετύχει χιλιοστά πιο πέρα, στην καλύτερη περίπτωση θα είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Αλλά ο δεκάχρονος Ξαβιέ Κάνινγχαμ αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» και αναρρώνει τώρα στο κρεβάτι του νοσοκομείου μετά την πολύωρη εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε την Κυριακή για την αφαίρεση της σούβλας που είχε διαπεράσει το σαγόνι του μέχρι το σβέρκο του.

H σούβλα διαπέρασε το αριστερό μάγουλο του παιδιού κάτω από το μάτι και έφθασε μέχρι τον σβέρκο του (Φωτογραφία: ΑΡ)

«Ευτυχώς δεν τρύπησε το μάτι, τον εγκέφαλο ή το νωτιαίο μυελό», είπε ο νευροχειρουργός Κότζι Έμπερσολ. «Η πιθανότητα να μη συμβεί αυτό ήταν μία στο εκατομμύριο. Δεν έχω ξαναδεί κάτι να διαπερνά το κρανίο σε τέτοιο βάθος και ο ασθενής να αναρρώσει σχεδόν αν όχι πλήρως».

Ο μικρός δέχθηκε επίθεση από σφήκες το Σάββατο το απόγευμα ενώ έπαιζε κοντά στο σπίτι του και έπεσε από το δεντρόσπιτο πάνω στη σούβλα που είχε στήσει όρθια στο έδαφος μαζί με φίλους του. Η σούβλα διαπέρασε το αριστερό του μάγουλο κάτω από το μάτι και έφθασε μέχρι το πίσω μέρος του κρανίου του.

«Άκουσα κραυγές», είπε η μητέρα του Ξαβιέ, Γκάμπριελ Μίλερ. «Μπήκε στο σπίτι κι αυτό το πράγμα εξείχε από το πρόσωπό του».

Ο μικρός διατηρούσε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στην εντατική τοπικού νοσοκομείου και από εκεί σε άλλα δύο, μέχρι να συγκροτηθεί ομάδα ειδικών χειρουργών. Ευτυχώς δεν υπήρχε σοβαρή αιμορραγία δίνοντας το χρόνο στους γιατρούς να ετοιμαστούν για την εγχείριση, που προγραμματίστηκε για το επόμενο πρωί. Η νύχτα ήταν εφιαλτική για τον μικρό, που όμως κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να μην προσπαθήσει να τραβήξει μόνος του τη σούβλα.

Περίπου 100 χειρουργοί και μέλη του ιατρικού προσωπικού πήραν μέρος στην επέμβαση και περιμένουν τώρα ότι ο μικρός θα αναρρώσει πλήρως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ ΞΑΒΙΕ ΚΑΝΙΝΓΧΑΜ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ