H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] - iefimerida.gr

H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η GLE, το μεγάλο SUV της Mercedes, έφτασε αισίως στην 4η γενιά της –παρουσιάστηκε το 1997 ως Μ-Class- και ενσωματώνει τεχνολογίες του μέλλοντος. Από πλευράς εμφάνισης πάντως ρίχνει μια ματιά στο παρελθόν της, μιας και οι καμπύλες επανήλθαν στο αμάξωμά της. Μαζί με μια πιο εμφατική μάσκα και μια συνολικά δυναμική εικόνα.

Στην τελευταία παίζουν ρόλο και ο συνδυασμός μικροί πρόβολοι μεγάλο μεταξόνιο (στα 2.995 χιλιοστά πλέον), με το τελευταίο να έχει βελτιώσει τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 825 έως 2.055 λίτρα) και να έχει επιτρέψει, για πρώτη φορά, την προσθήκη και τρίτης σειράς καθισμάτων. Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενης σε 6 συνολικά θέσεις.

Σημαντικές είναι και οι αλλαγές στον εσωτερικό σχεδιασμό, μιας και ο πίνακας οργάνων, κατά τα πρότυπα των E και S-Class, είναι φουλ ψηφιακός με δύο οθόνες 12,3 ιντσών. Ταυτόχρονα έξυπνα ευρήματα, όπως οι τετραγωνισμένοι αεραγωγοί και οι χειρολαβές στην κεντρική κονσόλα, τονίζουν τον off road προσανατολισμό. Το MBUX, το νέο σύστημα infotainment της Mercedes, δίνει και εδώ το παρόν με δυνατότητες προσωποποίησης και επιπλέον λειτουργίες για την κίνηση πέρα από την άσφαλτο. Ακόμα πιο πολλά είναι και τα συστήματα υποβοήθησης, στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό της ημι-αυτόνομης οδήγησης.

Οι νέες GLE θα είναι όλες αυτόματες με το κιβώτιο των 9 σχέσεων της μάρκας καθώς και τετρακίνητες. Στις τετρακύλινδρες η κατανομή της ροπής στους δύο άξονες θα είναι 50:50, ενώ στις άλλες θα υπάρχει ένα νέο σύστημα μετάδοσης με πρακτικά δυνατότητες ελεύθερης κατανομής της ροπής ανά άξονα και τροχό. Εδώ προαιρετικά διατίθενται και κοντές σχέσεις που αυξάνουν και άλλο τις off road δυνατότητες.

Αρχικά το νέο μεγάλο SUV της Mercedes θα είναι διαθέσιμο ως GLE 450, με τον νέο εξακύλινδρο σε σειρά των 3.000 κυβικών ο οποίος αποδίδει 367 ίππους και 500 Nm και υποστηρίζεται και από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα (mild hybrid) σε συνδυασμό με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V. Το οποίο συμβάλλει με 22 ίππους και 250 Nm, ενώ η παρουσία του δικτύου των 48V επιτρέπει μεταξύ άλλων και την χρήση της προαιρετικής ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης E-Active Body Control (EABC), η οποία επιτρέπει τον έλεγχο των χαρακτηριστικών απόσβεσης ελατηρίου και αμορτισέρ σε κάθε τροχό ξεχωριστά. Με τον τρόπο αυτό περιορίζονται οι ανεπιθύμητες κινήσεις του αμαξώματος, ενώ τος σύστημα αναγνωρίζει και τη διαμόρφωση του δρόμου και του εδάφους.
Η νέα Mercedes GLE, που όπως και οι προκάτοχοί της θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές του 2019.

H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 0
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 1
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 2
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 3
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 4
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 5
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 6
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 7
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 8
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 9
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 10
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 11
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 12
H νέα Mercedes GLE δεν έχει σχέση με την προκάτοχό της [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ mercedes gle
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ