ΥΠΕΞ: Δεν παραιτούμαστε από τις γερμανικές αποζημιώσεις - iefimerida.gr

ΥΠΕΞ: Δεν παραιτούμαστε από τις γερμανικές αποζημιώσεις

γερμανικές αποζημιώσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ότι η Ελλάδα δεν έχει παραιτήθηκε και ούτε πρόκειται να παραιτηθεί από το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, με αφορμή την δήλωση του αντίστοιχου γερμανικού υπουργείου, πως για την Γερμανία δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές» και «ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων».

Στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, επισημαίνεται και η δήλωση του Σταύρου Δήμα, ότι το ζήτημα αυτό μπορεί και πρέπει να συζητηθεί ξανά, με τη δέουσα τεκμηρίωση που θα ενισχύσει την ισχύ των επιχειρημάτων μας, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε την Κυριακή «δεν αποτελεί πλέον θέμα» τo ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σημειώνει ότι η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», αναφέροντας πως η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ