Ρωσία και Κίνα θα πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια - iefimerida.gr

Ρωσία και Κίνα θα πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Σι Τζιπίνγκ/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία και η Κίνα θα πραγματοποιούν συστηματικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος μαζί με τον Κινέζο ομόλογο του Βέι Φενχέ επιθεώρησαν τα σημεία στρατιωτικής διοίκησης στο πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων Τσουγκόλ, όπου θα λάβουν χώρα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των δύο χωρών.

Μόλις ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε τη σημασία της ρωσο-κινεζικής συνεργασίας τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο και τόνισε ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Κίνας θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν.

«Συμφωνήσαμε ότι τέτοια γυμνάσια θα διεξάγονται από εδώ και στο εξής συστηματικά», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Τα κοινά ρωσο-κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων Vostok-2018, στην Ανατολική Ρωσία και στον Ειρηνικό, που είναι τα μεγαλύτερα σε κλίμακα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί η Ρωσία για πρώτη φορά μετά το 1981 και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Κίνα στρατιωτικά γυμνάσια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ