Η αστυνομία σταμάτησε Ιταλίδα ηθοποιό στο Φεστιβάλ της Βενετίας -Επειδή φορούσε μαντήλι αντιφασιστικής οργάνωσης - iefimerida.gr

Η αστυνομία σταμάτησε Ιταλίδα ηθοποιό στο Φεστιβάλ της Βενετίας -Επειδή φορούσε μαντήλι αντιφασιστικής οργάνωσης

Η Οτάβια Πίκολο με το «επίμαχο» μαντήλι (Φωτογραφία: Anpi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία σταμάτησε Ιταλίδα ηθοποιό, στο Φεστιβάλ Βενετίας, επειδή φορούσε στον λαιμό μαντήλι που συνδέεται την αντιφασιστική οργάνωση Anpi.

Το γεγονός πήρε έκταση στη γειτονική χώρα και έφτασε στο κοινοβούλιο, καθώς υπάρχουν ερωτήματα για το αν ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έχει δώσει εντολές εναντίον της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Αστυνομικοί, που έκαναν έλεγχο σε τσάντες, σταμάτησαν την Οτάβια Πίκολο σε πύλη ενώ κατευθυνόταν στο σημείο που υπήρχε το κόκκινο χαλί, το Σάββατο, ημέρα που έπεσε η αυλαία στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η ηθοποιός δήλωσε ότι φορούσε το μαντήλι, που έχει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, καθώς νωρίτερα είχε μετάσχει σε μικρή συγκέντρωση για τους θανάτους σε χώρους εργασίας, με μέλη του Anpi και άλλων αριστερών ακτιβιστών. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1945, από μέλη της αντίστασης κατά του Μπενίτο Μουσολίνι.

«Πού νομίζεις ότι πηγαίνεις με αυτό το μαντήλι;», την ρώτησε ο αστυνομικός. «Δεν γνωρίζεις τα τρία χρώματα; Υπάρχει εντολή κατά του Anpi;», ήταν η δική της αντίδραση. Η Πίκολο, που είχε τιμηθεί με το βραβείο γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ των Καννών το 1970, απέδωσε το περιστατικό σε «άγνοια και ηλιθιότητα». Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι την σταμάτησαν «εκεί όπου μία ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να περάσει παράνομα τις μπάρες που είχαν τοποθετήσει οι αρχές».

Ομως, βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησαν από τον Σαλβίνι να ξεκαθαρίσει αν υπήρχε εντολή ενάντια στο μαντήλι ή το Anpi γενικότερα. Ο υπουργός Εσωτερικών ακόμη δεν έχει απαντήσει.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ