Miami Vice στο τρίγωνο Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας -Η κινηματογραφική καταδίωξη με ταχύπλοο και οι ποινές για τα ναρκωτικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Miami Vice στο τρίγωνο Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας -Η κινηματογραφική καταδίωξη με ταχύπλοο και οι ποινές για τα ναρκωτικά [εικόνες]

Καταδίωξη αλα Miami Vice από τα σύνορα με την Αλβανία έως το Ταίναρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκαν οι ποινές στα μέλη ενός από τα πιο ισχυρά διεθνή κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης χασίς στο τρίγωνο Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας.

Τα μέλη του κυκλώματος καταδικάστηκαν σε σχεδόν ένα αιώνα ποινών φυλάκισης για διακίνηση χασίς με ταχύπλοα.
Συγκεκριμένα:

  • Γνωστός δικηγόρος του Πειραιά καταδικάστηκε ως συναυτουργός σε 14 χρόνια χωρίς αναστολή και με χρηματικό πόσο 70.000 ευρώ.
  • Ο ένας από τους δύο αδελφούς, γόνοι επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια για συνέργεια με χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ. 
  • Ο δεύτερος αδελφός αθωώθηκε. 
  • Ο τέταρτος Έλληνας  που είχε συλληφθεί και ήταν χειριστής γερανού που ασχολούταν με μεταφορές σκαφών καταδικάστηκε 13 χρόνια με ποινή 60.000 ευρώ. 
  • Ως αρχηγοί του κυκλώματος το δικαστήριο του Πειραιά υπέδειξε τους δύο Αλβανούς, βαρόνους στη διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 23 και 24 χρόνια φυλάκισης με 100.000 ευρώ και 250.000 ευρώ αντίστοιχα.
  • Τρεις Αλβανοί που ήταν οι χειριστές του ταχύπλοου που έφεραν τα νακρωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα, καταδικάστηκαν σε 14 χρόνια οι δύο και σε 13 ο τρίτος, ενώ θα απελαθούν μόλις εκτίσουν την ποινή τους, 

Τα υπερταχύπλοα και οι εντυπωσιακή καταδίωξη έως το Ταίναρο

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Απριλίου του 2017 έγινε κινηματογραφική καταδίωξη που θύμιζε την ταινία Maimi Vice από την Αλβανία μέχρι και το ακρωτήριο Ταίναρο.
Το κύκλωμα είχε ξεφορτώσει το φορτίο 1.449 τόνων χασίς στις ιταλικές ακτές και προσπάθησαν να το φέρουν Ελλάδα, με την αξία να αγγίζει τα 10.000.000 ευρώ. Ωστόσο τα ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τους είχαν εντοπίσει τα ίχνη τους και προχώρησαν σε μία εντυπωσιακή καταδίωξη με σκάφη, ελικόπτερα και με ελεύθερους σκοπευτές να ακινητοποιούν το ταχύπλοο του κυκλώματος με βολές στις μηχανές. Στη συνέχεια συνελήφθησαν οι τρεις Αλβανοί επιβαίνοντες.

Ενα από τα υπερταχύπλοα του κυκλώματος
Το φουσκωτό που κυνηγούσε το λιμενικό από τα σύνορα με Αλβανία έως το Ταίναρο
Οι εικόνες που έβλεπαν οι ελεύθεροι σκοπευτές της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού
Η κινηματογραφική καταδίωξη θύμιζε Miami Vice
Οι ελεύθεροι σκοπευτές ακινητοποίησαν τους κινητήρες και οι τρεις επιβαίνοντες παραδόθηκαν στις Αρχές
Το γεμάτο ναρκωτικά σκάφος στην Ιταλία
Τα πακέτα με το χασίς ήταν κρυμμένα μέσα στο φουσκωτό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ