Λιβύη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην έδρα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου - iefimerida.gr

Λιβύη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην έδρα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Τρίπολη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή ένοπλη επίθεση στην έδρα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (NOC) της Λιβύης, στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Με την ανακοίνωσή της η τζιχαντιστική οργάνωση, μέσω του προπαγανδιστικού οργάνου της, πρακτορείου ειδήσεων Amaq, ανέφερε ότι η επίθεση είχε στόχο «οικονομικά συμφέροντα καταπιεστικών κυβερνήσεων που χρηματοδοτούν σταυροφόρους».

Η επίθεση ήταν η πρώτη αυτού του είδους με στόχο τα διευθυντικά στελέχη της NOC. Δύο μέλη του προσωπικού της εταιρείας σκοτώθηκαν, ενώ 10 ακόμη υπάλληλοι τραυματίστηκαν.

Αξιωματούχοι περιέγραψαν ως «Αφρικανούς» τους τρεις ένοπλους δράστες, που σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Η NOC παρέχει το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών εσόδων για τη Λιβύη και, μαζί με την Κεντρική Τράπεζα, που εδρεύει επίσης στην Τρίπολη, είναι μια από τις ελάχιστες κρατικές υπηρεσίες που εξακολουθεί να λειτουργεί εν μέσω του χάους στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιβύη ισλαμικό κράτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ