Κουβέλης: Δεν συμμετέχουμε σε συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Κουβέλης: Δεν συμμετέχουμε σε συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Κουβέλης: Δεν έχουμε καμία θέση στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kαμία θέση στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ δεν έχει η Δημοκρατική Αριστερά, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου.

Κατά την επίσκεψή του στο νομό Λασιθίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ανέφερε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την οποιαδήποτε συμμετοχή σε πιθανή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., παρ' ό,τι υπήρχαν πολλές δυνάμεις που παρωθούν προς αυτήν τη συνεργασία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, είναι οι ίδιες δυνάμεις που ασκούσαν και ασκούν την ίδια πολιτική στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που έχει τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία και η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει άλλοθι σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Ακόμη, προέβλεψε ότι τα οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν τον Ιούνιο θα φθάσουν τα 15 δισ. ευρώ και εκτίμησε ότι θα επιφέρουν περαιτέρω ένταση και λιτότητα, αλλά και βάθεμα της ύφεσης.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα, για τη Δημοκρατική Αριστερά στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Κουβέλης είπε ότι «πρέπει να είναι η πατρίδα ζωντανή με την κοινωνία όρθια».

Δεν αρκεί, ανέφερε σε δηλώσεις του, το γεγονός ότι οι δυνάμεις της αριστεράς και κάποιες άλλες δυνάμεις έχουν καταψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς Νόμους και το δεύτερο μνημόνιο και τους σχετικούς Νόμους.

Σχετικά με τη δανεική σύμβαση και τις υποχρεώσεις, τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης, λέγοντας παράλληλα πως η απόρριψή της θα είχε τραγικές συνέπειες. Μιλώντας δε για τα μέτρα του μνημονίου, τα χαρακτήρισε άνισα , άδικα και ανήθικα κοινωνικά και είπε, ότι μπορούν να αναθεωρηθούν ρυθμίσεις και διατάξεις της δανειακής σύμβασης .

Η ΔΗΜΑΡ φιλοδοξεί και πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός με τη σχέση εμπιστοσύνης που εχει οικοδομήσει με τη Δημοκρατική Αριστερά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα «θα μας δώσει τη δύναμη για να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της χώρας,της κοινωνίας και των πολιτών συνολικότερα» κατέληξε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ