Επιστροφή από τις διακοπές -Ο διατροφολόγος Μάνος Καζαμίας μάς δείχνει τον τρόπο να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή - iefimerida.gr

Επιστροφή από τις διακοπές -Ο διατροφολόγος Μάνος Καζαμίας μάς δείχνει τον τρόπο να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή

Κορίτσι σε δίαιτα. Φωτογραφία: Shutterstock/ΜΑΝΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες ήμερες του φθινόπωρου μας προκαλούν να δοκιμάσουμε όχι μόνο τα πιο στενά μας ρούχα αλλά και την αυτοπεποίθηση μας όσον αφορά τη σιλουέτα μας.

Τα περιττά κιλά συνοδεύονται από… ενοχές του τύπου “πάλι το παράκανα”, “θα βάλω λουκέτο στο ψυγείο”, “από αύριο μόνο γιαουρτάκι”.

Πράγματι, η υπερκατανάλωση και οι λάθος συνδυασμοί τροφών προκαλούν ένα… βάρος. Μόνο που το να απαλλαγούμε από ό,τι “περισσεύει” δεν είναι εποχιακό σπορ. Μια τέτοια επιπόλαιη τακτική όχι μόνο δεν φέρνει μόνιμα αποτελέσματα αλλά, αντίθετα, είναι αιτία που σε βάθος χρόνου αυξάνει το σωματικό βάρος.

Έχει επιπλέον αποδειχθεί ότι διατροφικά προγράμματα για την απώλεια βάρους που βασίζονται σε θερμίδες και γραμμάρια ελάχιστα προσφέρουν σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους προσεγγίζοντας το ιδανικό βάρος.

Η σύγχρονη αντίληψη για τις δίαιτες βασίζεται στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, χωρίς να υποβαθμίζεται η καθημερινή μας γευστική απόλαυση. Αυτό στην Αμερική ονομάζεται “non diet approach to diet” δηλαδή -σε απλά ελληνικά- προσέγγιση της δίαιτας χωρίς… δίαιτα και επιτυγχάνεται με ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο διατροφής μας, ειδικά στις συνήθεις περιπτώσεις που εργαζόμαστε πολύ, κινούμαστε ελάχιστα, αλλά δεν παύει να μας ενδιαφέρει η απόλαυση του φαγητού.....

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε μετά τις διακοπές για να πείτε αντίο στα περιττά κιλα, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μανος καζαμιας κιλά φθινόπωρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ