Ο γλύπτης Ανδρέας Λόλης δίνει σε καθημερινά αντικείμενα το κύρος των αγαλμάτων [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο γλύπτης Ανδρέας Λόλης δίνει σε καθημερινά αντικείμενα το κύρος των αγαλμάτων [εικόνες]

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2018 του Οργανισμού ΝΕΟΝ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ανδρέας Λόλης είναι ένας γλύπτης που δουλεύει με μάρμαρο, ένα από τα ευγενέστερα υλικά στην ιστορία των τεχνών. Τα έργα του, κιβώτια από χαρτόνι, σκάλες και ξύλινες σανίδες γίνονται μαρμάρινα ομοιώματα αβέβαιων, μεταβατικών και απαρατήρητων αυθεντικών αντικειμένων.

Μέσω αυτής της παραδοσιακής μεθόδου, αναβαθμίζει τον καθημερινό κόσμο των εγκαταλελειμμένων, διαμελισμένων αντικειμένων, των αυτοσχέδιων κατασκευών και των καθημερινών πραγμάτων, προσδίδοντάς τους το κύρος αγαλμάτων.

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στον Ανδρέα Λόλη την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2018, στον κήπο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών από 12 Σεπτεμβρίου έως και 14 Νοεμβρίου. Η έκθεση PROSAIC ORIGINS του Ανδρέα Λόλη, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2018 του Οργανισμού ΝΕΟΝ.

Mε αυτή την έκθεση ανοίγει ο κήπος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στο κοινό

Η Βρετανική Σχολή Αθηνών ανοίγει τον κήπο της με ελεύθερη πρόσβαση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Η Σχολή ιδρύθηκε το 1886 στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πολιτικού και πολιτιστικού κινήματος που θεμελιώθηκε πάνω στο μοντέλο των «ξένων» εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προέρχονταν από ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης και ήταν, στην Ελλάδα, η βάση για τους μελετητές του αρχαίου, μεσαιωνικού και σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού.

κιβώτια από χαρτόνι, σκάλες και ξύλινες σανίδες
Εντυπωσιάζει η μαρμάρινη σακούλα σκουπιδιών

Το πρόγραμμα του ΝΕΟΝ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ αναθέτει κάθε χρόνο σε έναν καλλιτέχνη τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο της πόλης της Αθήνας.
Σκοπός είναι η ενεργοποίηση δημόσιων και ιστορικών χώρων μέσω της σύγχρονης τέχνης, συμβάλλοντας στη διάδραση μεταξύ της τέχνης, της κοινωνίας και της πόλης.

Ανέλπιστες δημιουργίες από μάρμαρο

Ωράριο Λειτουργίας 13 - 30 Σεπτεμβρίου 2018 | ΤΕΤ-ΚΥΡ: 12.00-20.00 3 Οκτωβρίου - 14 Νοεμβρίου 2018 | ΤΕΤ-ΚΥΡ: 10.00-18.00 Είσοδος Ελεύθερη Βρετανική Σχολή Αθηνών | Σουηδίας 52,
Αθήνα Έργο στην Πόλη 2018 | Νέα ανάθεση | Ανδρέας Λόλης
Διάρκεια Έκθεσης έως 14 Νοεμβρίου 2018

Ενα μαρμάρινο κομμάτι ύφασμα

Επιμέλεια | Νάγια Γιακουμάκη, Επιμελήτρια & Επικεφαλής Επιμελητικών Σπουδών, Whitechapel Gallery

Ανδρέας Λόλης & Νάγια Γιακουμάκη

Το πρόγραμμα υλοποιείται για πέμπτη χρονιά, μετά τις αναθέσεις από τον ΝΕΟΝ στους Κωστή Βελώνη στην Καπλανών 11 (2017), Ζάφο Ξαγοράρη (2016), Μαρία Λοϊζίδου στον Αρχαιολογικό Xώρο και Μουσείο Κεραμεικού (2015) και Αιμιλία Παπαφιλίππου στην Αρχαία Αγορά Αθηνών (2014).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ