Ο Φίλης για τους Aμερικανούς στη ΔΕΘ: Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας - iefimerida.gr

Ο Φίλης για τους Aμερικανούς στη ΔΕΘ: Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Με αυτή τη γνωστή φράση, στα λατινικά, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχολίασε την αμερικανική παρουσία, ως τιμώμενη χώρα, στη ΔΕΘ.

Εστειλε έτσι ένα διπλό μήνυμα αφού τόσο για την πρόσδεση της κυβέρνησης στο αμερικανικό άρμα, λόγω της στροφής της Τουρκίας προς την Ρωσία, όσο και για την κατάργηση του μαθήματος των Λατινικών από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πάντως για τα Λατινικά ο Νίκος Φίλης δεν το συνέχισε..

Κρατώντας επιφυλακτική στάση για την αμερικανική πολιτική, ο Νίκος Φίλης είπε: «Δεν χρησιμοποιώ αυτή τη φράση ως κάτι καθυστερημένο και αντιαμερικανικό, αλλά δυστυχώς στην περιοχή μας επιχειρούνται ανατάξεις γεωπολιτικές. Φτιάχνονται, δυστυχώς άξονες και προνομιακές συμμαχίες. Και η αλήθεια είναι πως ''δενόμαστε'' στο άρμα των Αμερικανών, θέλουμε δε θέλουμε».

Εν συνεχεία ανέφερε: «Εχουμε μια διοίκηση Τραμπ που ανοίγει ''πληγές'' και εμείς είμαστε στο επίκεντρο όλων αυτών, αλλά είναι πλεονέκτημα ότι έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα μας. Παραμένουμε βέβαια στην ΕΕ. Μην βλέπουμε τις όποιες επενδύσεις με πολιτική αφέλεια. Πρέπει να ξέρουμε από ποιο έδαφος κάνουμε εξωτερική πολιτική. Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική πρέπει να διαφυλαχτεί από άποψη χειρισμού. Θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η λύση του Μακεδονικού, άσχετα με το ότι συμπίπτει με τα θέλω των αμερικανών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Σύριζα «Στο Κόκκινο» και σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ σημείωσε ότι «Αν ο κόσμος δεί αλλαγές τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ελπίζει σε νίκη», ωστόσο επισήμανε ότι παραμένουν εμπόδια από τη διεθνή αστάθεια που υπάρχει και τον καταναγκασμό του πρωτογενούς πλεονάσματος που βαραίνει. «Ακόμη και στα αισιόδοξα σενάρια για την οικονομία αυτό δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για γρήγορα βήματα που είναι η δημιουργία νέων θέσεων. Υψηλός και ο στόχος για την καταπολέμηση της ανεργίας».

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, τα εμπόδια είναι μπροστά μας και έχουν να κάνουν και με το πρόγραμμα με το οποίο έχουμε δεσμευτεί και είναι καταναγκασμοί», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Φίλης ΔΕΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ