Το τρικ για να κάνεις τα παιδιά να ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού χωρίς παράπονα και κλάματα - iefimerida.gr

Το τρικ για να κάνεις τα παιδιά να ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού χωρίς παράπονα και κλάματα

Μια μητέρα καθαρίζει με την κόρη της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσες φορές σάς έχει ζητήσει το παιδί σας να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού και εσείς προτιμήσατε να δει τηλεόραση και να τα κάνετε μόνη σας, γιατί εσείς ξέρετε καλύτερα;

Ολοι θέλουμε τα παιδιά μας να είναι υπεύθυνα. Και όλοι θέλουμε να γίνουν κάποτε υπεύθυνοι ενήλικες.

Οταν όμως μας ζητάνε να βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού, θεωρούμε ότι είναι μικρά σε ηλικία και δεν μπορούν να βοηθήσουν στο νοικοκυριό. Εχουμε τη εντύπωση πως αντί να μας βοηθήσουν, θα μας τα κάνουν χειρότερα. Διπλός κόπος δηλαδή!

Συνήθως έχουμε στο μυαλό μας πως οι δουλειές του σπιτιού είναι μόνο για μεγάλους (που ξέρουν να καθαρίζουν σωστά) και πως είναι μπελάς για εμάς να βάζουμε τα μικρά παιδιά να βοηθούν σε αυτές.

Αυτή η πεποίθηση είναι τελείως λάθος καθώς οι δουλειές του σπιτιού μαθαίνουν στα μικρά παιδιά να είναι υπεύθυνα και να ανεξαρτητοποιούνται από πιο μικρή ηλικία.

Φυσικά δεν είναι όλες οι δουλειές κατάλληλες για όλα τα παιδιά και θα πρέπει να έχετε πλήρη επίγνωση του τι ακριβώς δουλειά θα αναθέσετε στο παιδί σας ανάλογα πάντα με την ηλικία του.

Διαβάστε ποιο είναι το τρικ για να κάνετε τα παιδιά να ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού χωρίς παράπονα και κλάματα στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δουλειές σπιτιού παιδιά τρικ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ