Ερντογάν: «Μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ θα δημιουργούσε τεράστιους κινδύνους» - iefimerida.gr

Ερντογάν: «Μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ θα δημιουργούσε τεράστιους κινδύνους»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επαπειλούμενη επιχείρηση ευρείας κλίμακας των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ εγείρει μεγάλους κινδύνους ως προς την ανθρωπιστική κατάσταση και την ασφάλεια στην Τουρκία, στην Ευρώπη και ευρύτερα, τόνισε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «The Wall Street Journal» ο Ερντογάν.

Στο συγκεκριμένο άρθρο ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση όσον αφορά την επαρχία, τον τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακα στη Συρία, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «όλος ο κόσμος θα πληρώσει το τίμημα».

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος την Παρασκευή πήρε μέρος σε μια τριμερή σύνοδο με τους ομολόγους του της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ιράν, Χασάν Ροχανί για την Ιντλίμπ, στην οποία όμως δεν επιτεύχθηκε συμφωνία, υπογράμμισε ακόμη στο άρθρο ότι η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν ευθύνη για την αποτροπή μιας ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ιντλίμπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ