Ο Τζόκοβιτς αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του: Πήρε τα βουνά - iefimerida.gr

Ο Τζόκοβιτς αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του: Πήρε τα βουνά

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Φωτογραφία: AP/Andres Kudacki)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Ιούνιο, μετά την ήττα-σοκ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε τα βουνά. Κυριολεκτικά. Και σε αυτό το ταξίδι αποδίδει το γεγονός ότι «έσωσε» τη σεζόν και κατέκτησε δύο Γκραν Σλαμ στη συνέχεια.

Ο Σέρβος αποκάλυψε το «μυστικό» της επιτυχίας του μετά τον θρίαμβό του στο US Open, κόντρα στον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο. Μετά τον αποκλεισμό από το Ρολάν Γκαρός, πήγε για πεζοπορία για πέντε ημέρες, με τη σύζυγό του, στο Mont Sainte-Victoire, στη νότια Γαλλία.

Οταν βρέθηκε σε μία κορυφή, κάθισε και κοίταξε τον κόσμο από άλλη οπτική, εξήγησε. «Βρήκα νέα έμπνευση, νέο κίνητρο. Σκέφτηκα το τένις και το συναίσθημα που μου προκαλεί. Νιώθω ότι βρήκα νέα πνοή για αυτό το άθλημα», δήλωσε. Τα υπόλοιπα, συνέχισε, είναι ιστορία, αφού στη συνέχεια κατέκτησε το Wimbledon και τώρα το US Open.

«Υποθέτω ότι θα πηγαίνουμε συχνότερα για πεζοπορία στο εξής», συμπλήρωσε. «Σας προτείνω να ανέβαινε στο Mont Sainte-Victoire. Θα συμβούν σπουδαία πράγματα στη ζωή σας», πρόσθεσε.

Με τον θρίαμβο της Κυριακής στο US Open, ο 31χρονος Σέρβος «ισοφάρισε» τον Πιτ Σάμπρας, φτάνοντας τους 14 τίτλους σε Γκραν Σλαμ. Μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ (20) και ο Ραφαέλ Ναδάλ (17) έχουν περισσότερους. «Εχει μεγάλη σημασία να φτάνω τον Σάμπρας. Το πρώτο πράγμα που είχα δει στην τηλεόραση, σχετικά με το τένις, ήταν η πρώτη ή δεύτερη νίκη του στο Γουίμπλεντον. Αυτό μου είχε δώσει έμπνευση να ξεκινήσω να παίζω. Μεγάλωσα με τη σκέψη ότι μια μέρα θα μπορέσω να κάνω ό,τι κι αυτός. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε», δήλωσε.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νόβακ Τζόκοβιτς US Open
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ