O Σαλβίνι κουνά το δάκτυλο στον ΟΗΕ: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα για τους πρόσφυγες από οργανισμό με προκαταλήψεις» - iefimerida.gr

O Σαλβίνι κουνά το δάκτυλο στον ΟΗΕ: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα για τους πρόσφυγες από οργανισμό με προκαταλήψεις»

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ματέο Σαλβίνι μετά τη δήλωση Ύπατης Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για έρευνα που θα κάνει ο ΟΗΕ στην ΙΤαλία, μετά από καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά κατά μεταναστών, ατόμων με αφρικανική καταγωγή και Ρομά.

Στην απάντησή του προς την Μισέλ Μπασελέ ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκα αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια η Ιταλία υποδέχθηκε 700.000 μετανάστες, πολλούς από τους οποίους παράτυπους, και δεν βοηθήθηκε ποτέ από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά συνέπεια δεν δεχόμαστε να μας κάνει μαθήματα κανείς και πολύ περισσότερο ο ΟΗΕ που αποδεικνύεται ότι έχει προκαταλήψεις, δεν διαθέτει σωστή πληροφόρηση και είναι οργανισμός αδικαιολόγητα δαπανηρός».

Ο Ματέο Σαλβίνι προσθέτει ότι η ιταλική αστυνομία και οι καραμπινιέροι διαψεύδουν ότι υπάρχει μια τέτοια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους μετανάστες και ζητά από τον ΟΗΕ «να ξεκινήσει έρευνα σε χώρες που αγνοούν βασικά δικαιώματα, όπως την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Ματέο Σαλβίνι ΟΗΕ πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ