Μεταμνημονιακός έλεγχος προόδου στα ενεργειακά -Συναντήσεις Σταθάκη με θεσμούς - iefimerida.gr

Μεταμνημονιακός έλεγχος προόδου στα ενεργειακά -Συναντήσεις Σταθάκη με θεσμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά στον τομέα της ενέργειας ήτοι η από επένδυση της ΔΕΗ και η πορεία αποκρατικοποίησης ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει εντός της εβδομάδας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών που καταφτάνουν σήμερα στην Αθήνα.

Στη συνάντηση θα κυριαρχήσει η κυριότερη μεταμνημονιακή υποχρέωση στα ενεργειακά ζητήματα, δηλαδή ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτών της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα στα χέρια της Κομισιόν βρίσκεται το αίτημα για παράταση κατά ένα ή δυο μήνες της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Όπως είναι γνωστό το αίτημα υπεβλήθη CHN Energy που διεκδικεί τις μονάδες της ΔΕΗ (Μεγαλόπολη, Μελίτη) από κοινού με τον όμιλο Κοπελούζου

Το αίτημα της εταιρείας έχει ήδη κοινοποιηθεί προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επιβλέπει το διαγωνισμό αλλά και στον επιβλέποντα εντολοδόχο (monitoring trustee) του διαγωνισμού.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της ΔΕΠΑ ο κ. Σταθάκης θα ενημερώσει τους θεσμούς για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου διαχωρισμού της ΔΕΠΑ σε δύο εταιρείες, τη ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας ενώ στο θέμα των ΕΛΠΕ στο επίκεντρο θα τεθεί η παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την υποχρέωση της εταιρείας που θα εξαγοράσει το 50,1% να υποβάλει δημόσια προσφορά προς όλους τους υπόλοιπους μετόχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ενέργεια ΔΕΗ ΕΛΠΕ ΔΕΠΑ θεσμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ