Βραζιλία: Το 40% του αίματός του έχασε ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος στην επίθεση με μαχαίρι - iefimerida.gr

Βραζιλία: Το 40% του αίματός του έχασε ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος στην επίθεση με μαχαίρι

O ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος Ζαϊχ Μπολσονάρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 40% του αίματός του έχασε ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος Ζαϊχ Μπολσονάρου μετά την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Μίνας Ζεραϊς της Βραζιλίας.

Όπως είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου στο Σάο Πάολο όπου νοσηλεύεται, ο Μπλοσονάρου έχασε πάνω από δύο λίτρα αίμα κι ήταν σε κατάσταση σοκ κατά την άφιξή του. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο ακροδεξιός πολιτικός -φαβορί για τη νίκη στον πρώτο γύρο- υπέστη ένα βαθύ τραύμα στην κοιλιακή χώρα που απείλησε τη ζωή του, αλλά μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, νοσηλεύεται πλέον σε σταθερή κατάσταση και θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν πάρει εξιτήριο.

Βραζιλία: Το 40% του αίματός του έχασε ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος στην επίθεση με μαχαίρι | iefimerida.gr 0
Βραζιλία: Το 40% του αίματός του έχασε ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος στην επίθεση με μαχαίρι | iefimerida.gr 1

Το μαχαίρι έφθασε σε βάθος 12 εκ. στο έντερό του, είπε η οικογένειά του. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπολσονάρου έστειλε ένα σύντομο μήνυμα από το κρεβάτι του νοσοκομείου, ευχαριστώντας το Θεό και τους θεράποντες γιατρούς του.

Συνέκρινε τον «αφόρητο», όπως είπε πόνο από το μαχαίρωμα με το σοκ ενός σφοδρού χτυπήματος από μπάλα ποδοσφαίρου. Είπε ότι γνώριζε πως με την κάθοδό του στην προεδρική κούρσα μπορεί να αντιμετώπιζε κινδύνους και πρόσθεσε ότι «ουδέποτε έβλαψε κάποιον».

Ο γιος του, Φλάβιο, ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία του πατέρα του να κάνει το σήμα της νίκης.

Jair Bolsonaro está mais forte do que nunca e pronto para ser eleito Presidente do Brasil no 1° TURNO!
Deus acaba de nos dar mais um sinal de que o bem vencerá o mal!
Obrigado a todos que nos deram força nesse momento muito difícil!
Brasil acima de tudo, Deus acima de todos! pic.twitter.com/iijlCFBhE1

Είπε ότι είναι απίθανο να μπορέσει ο ακροδεξιός πολιτικός να επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία πριν τις κάλπες του Οκτωβρίου καθώς είναι αποδυναμωμένος: «Δεν μπορεί να βγει στους δρόμους, αλλά μπορούμε εμείς», πρόσθεσε.

Βραζιλία: Το 40% του αίματός του έχασε ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος στην επίθεση με μαχαίρι | iefimerida.gr 2
Βραζιλία: Το 40% του αίματός του έχασε ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος στην επίθεση με μαχαίρι | iefimerida.gr 3

Ο αμφιλεγόμενος πολιτικός και πρώην λοχαγός των ενόπλων δυνάμεων εμφανίζεται ως ο υποψήφιος που θα μπορέσει να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια στη Βραζιλία, αλλά έχει προκαλέσει την οργή πολλών στη χώρα του με ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια.

Βραζιλία: Το 40% του αίματός του έχασε ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος στην επίθεση με μαχαίρι | iefimerida.gr 4

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-85) στη Βραζιλία θα κερδίσει στον πρώτο γύρο, αλλά θα χάσει από τους περισσότερους αντιπάλους του σ’ έναν δεύτερο.

Εναντίον του εκκρεμούν δίκες στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου κατηγορείται για υποκίνηση σε μίσος και βιασμούς, αν και ο ίδιος χαρακτηρίζει τις κατηγορίες πολιτικά υποκινούμενες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ