«Κίνημα 12 Φλεβάρη» - Η επιλογή σταθμού, το λάθος, οι επόμενοι στόχοι - iefimerida.gr

«Κίνημα 12 Φλεβάρη» - Η επιλογή σταθμού, το λάθος, οι επόμενοι στόχοι

Νέα δεδομένα για τη βόμβα στο Μετρό- Η επιλογή σταθμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δεδομένα καλείται να επεξεργαστεί πλέον η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την προκήρυξη που ανάρτησε στο διαδίκτυο η οργάνωση «Κίνημα 12 Φλεβάρη» και ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα σε συρμό του Μετρό.

Ήδη οι αστυνομικοί εξετάζουν τέσσερα συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να σκιαγραφήσουν τον τρόπο δράσης της οργάνωσης. Μάλιστα σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει πως μέλη της οργάνωσης παρακολουθούσαν εδώ και καιρό το στόχο τους, ενώ ο συντάκτης της προκήρυξης φαίνεται να είναι γνώστης των οικονομικών, αλλά το κυριότερο δείχνει πως ήταν παρόν κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής απόπειρας του συρμού. Μάλιστα από τα γραφόμενα τους προκύπτει ότι γνωρίζουν τι πήγε στραβά και η βόμβα δεν ανατινάχθηκε. Ωστόσο υπάρχει και ένα λάθος, το οποίο δίνει σημαντικές πληροφορίες στις Αρχές, κάποιο από τα μέλη της οργάνωσης ανέβασε στο ιντερνέτ την προκήρυξη, πριν διορθωθεί.

Στις 7 σελίδες τις προκήρυξης αναφέρονται πολλά και σημαντικά στοιχεία, ενώ οι επίδοξοι βομβιστές φωτογραφίζουν και τους επόμενους στόχους τους. Αναφέρουν μεταξύ άλλων:

  • Για την επιλογή του στόχου «Μέσα σε μια τέτοια – ιδιαίτερα ευαίσθητη – περίοδο επιλέξαμε να τοποθετήσουμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό στο συρμό του ΜΕΤΡΟ. Πέραν φυσικά των ειδικότερων λόγων που θα παραθέσουμε αργότερα, είναι μια κίνηση όπου ήταν αναμενόμενο να ακουστεί και να συζητηθεί έντονα. Ακόμα και να διχάσει, να προβληματίσει, να εξοργίσει... Ακόμα και αυτό. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πως σ΄ ένα κλίμα εκτεινόμενης ύφεσης ήρθε μια αύξηση της τάξεως του 40% στα εισιτήρια των ΜΜΜ. (...) Ο πατριώτης υφυπουργός υπέγραψε τη συμφωνία με την ξεπλυμένη Ζίμενς για τη σηματοδότηση των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ». 
  • Για τους πιθανούς επόμενους στόχους «Στόχος μας είναι η όξυνση του κοινωνικού πολέμου. Θεωρούμε ότι πέρα από τους προφανείς στόχους αυτού του συστήματος, που αποτελούν οι τράπεζες, τα κρατικά κτίρια και τα πολιτικά πρόσωπα, οι αγωνιστές πρέπει να έχουν την ευρηματικότητα να διακρίνουν το πρόσωπο του εχθρού σε ένα ευρύτερο φάσμα εξουσιαστικών δομών του καπιταλισμού».
  • Για τον σχεδιασμό του χτυπήματος «η επιλογή του συγκεκριμένου σταθμού προέκυψε μετά από μελέτη του χώρου έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα εργαζομένων και επιβατών. Πληρούσε τις προϋποθέσεις τους όρους ασφαλείας... Έχει μια ενιαία αποβάθρα όπου από δεξιά και αριστερά διέρχονται συρμοί, σε αντίθεση με άλλους σταθμούς που οι συρμοί διαχωρίζουν τις αποβάθρες επιβίβασης. 0 σταθμός του Αιγάλεω είναι τερματικός. Έτσι μόλις αποβιβαστούν και οι τελευταίοι επιβάτες από το συρμό, αυτός συνεχίζει την πορεία του και εισέρχεται σ' ένα τούνελ 150 μέτρων. Δουλειά μας λοιπόν ήταν να υπολογίσουμε ακριβώς του χρόνου έτσι ώστε την ώρα που ο συρμός θα σταματούσε στο τούνελ, την ίδια ώρα να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμό... ο οδηγός είχε τη δυνατότητα να απομακρυνθεί από την εστία φωτιάς, να φύγει από την αποβάθρα ή ακόμα να χρησιμοποιήσει τις εξόδους κινδύνου που υπάρχουν στον σταθμό».
  • Για τη βόμβα «Φτιάξαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος καθώς είχε μόνο 2 λίτρα βενζίνης. Η αστοχία μας, στο συνδεσμολογικό κομμάτι, ήταν στην πυροδότηση της βενζίνης. Χρησιμοποιήσαμε λαμπτήρα πυρακτώσεως για την πυροδότηση ο οποίος εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ελαττωματικός. Ο λαμπτήρας ήταν συνδεδεμένος με δυο καλώδια. Το ένα κατέληγε στον έναν πόλο της μπαταριοθήκης και το άλλο στο ρολόι τυλιγμένο γύρω από ένα καρφί και κατέληγε στον άλλο πόλο της μπαταριοθήκης».
  • Για την πρώτη προκήρυξη: «Προφανώς η ανάληψη ευθύνης από την υποτιθέμενη οργάνωση Αντάρτικο Πόλεων ήταν είτε μια κακόγουστη φάρσα, είτε δουλειά των μπάτσων».
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ