Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει για τους υποψήφιους βουλευτές του - iefimerida.gr

Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει για τους υποψήφιους βουλευτές του

Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει για τους υποψήφιους βουλευτές του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίστροφα μετρά τον χρόνο ως τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ το οποίο ως το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να καταλήξει στο μοντέλο της επικοινωνιακής του καμπάνιας ενώ στις αρχές της επόμενης θα πρέπει να έχει «κλείσει» τα πράσινα ψηφοδέλτια και να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για την επιστροφή ή μη των διαγραφέντων βουλευτών.

Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση ούτως ώστε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να θέσει το σύνολο των κομματικών στελεχών σε διάταξη μάχης εκπέμποντας το μήνυμα πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές.

Τα μεσάνυχτα έληξε και η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τις νομαρχιακές οργανώσεις για τους υποψηφίους που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του κινήματος, ενώ το Σάββατο έληξε η προθεσμία κατάθεσης των προτάσεων και αυτοπροτάσεων των στελεχών του κόμματος.

Η επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων θα ξεκινήσει άμεσα την επεξεργασία των αιτημάτων, αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι προτάσεις που κατατέθηκαν ηλεκτρονικώς δεν ήταν αρκούντως ικανοποιητικές. Πάντως, για ορισμένες περιφέρειες αναμένεται να πάρει αποφάσεις ή ακόμη και πρωτοβουλίες ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε με συνέντευξή στο «Έθνος της Κυριακής» ότι ρεαλιστικός στόχος είναι η πρώτη θέση στις εκλογές, ενώ όταν εκλήθη να απαντήσει με ποιους θα κυβερνήσει τόνισε ότι θα σχηματιστεί μία «Εθνική Ελλάδος». Είπε ότι αυτή η Εθνική θα αποτελείται και από έμπειρα και από νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ, από καταξιωμένους και έτοιμους να εκτελέσουν αποτελεσματικά συγκεκριμένες κυβερνητικές αποστολές.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις εκλογές του Μαϊου ως τις πιο κρίσιμες μετά το 1974 εξηγώντας ότι «αν θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο δυνατόν μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, η προοδευτική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση, ώστε να μπορέσει με ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις να διασφαλίσει τη σταθερότητα».

Ο κ. Βενιζέλος αύριο θα συναντηθεί με τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ για την Τετάρτη έχει προγραμματισθεί συμμετοχή του σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη για τους νέους επιστήμονες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ