Στην Αθήνα σήμερα ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ -Τι έκανε νωρίτερα στα Σκόπια - iefimerida.gr

Στην Αθήνα σήμερα ο Στόλτενμπεργκ του ΝΑΤΟ -Τι έκανε νωρίτερα στα Σκόπια

Φωτογραφία: republika.mk
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα στον Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για μια «φτωχή» συμφωνία έστειλε ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος της χώρας κατά τη συνάντησή τους στα Σκόπια.

«Πιστεύω ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι το κατάλληλο μέρος για την “Μακεδονία” και θα συνεχίσω να στηρίζω τους στρατηγικούς μας στόχους. Ωστόσο, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για μια φτωχή συμφωνία», τόνισε.

Υποστήριξε δε ότι η ΠΓΜΔ πληρούσε ήδη από το 2008 τα κριτήρια ένταξης στη Συμμαχία κι ότι συνεισφέρει ενεργά στις διεθνείς ειρηνευτικές της αποστολές κερδίζοντας επάξια τη θέση της, χωρίς να χρειάζονται πρόσθετοι όροι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προεδρία. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στους τομείς της Άμυνας και της ασφάλειας βάσει των νατοϊκών στάνταρ.

Од официјалниот пречек на генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг, кој вечерва пристигна во Македонија. pic.twitter.com/Nr61xIfQLh

O Στόλτενμπεργκ έφθασε χθες βράδυ στα Σκόπια, στο αεροδρόμιο των οποίων τον υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Генералниот секретар на #НАТО, @jensstoltenberg пристигна во #Македонија по втор пат за само една година. Јасна е поддршката од нашите сојузници. На 30-ти септември да ја осигураме нашата иднина! #ИзлезиЗА pic.twitter.com/IVrqNsZxZD

Στη συνέχεια ο Ζάεφ παρέθεσε δείπνο εργασίας στον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ντιμιτρόφ: «εφικτή η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ

Με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε «εφικτή την ένταξη της “Μακεδονίας” ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι εφικτή. Είμαι ευγνώμων στον Γενς Στόλτενμπεργκ για τη δεύτερη επίσκεψή του στη “Μακεδονία” φέτος. Στις 30 Σεπτεμβρίου θα αδράξουμε αποφασιστικά την ευκαιρία να γίνουν το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ», έγραψε.

NATO membership is within reach. Grateful to @jensstoltenberg for his 2nd visit to Macedonia this year. On the 30 September, we will decisively seize the opportunity to become the 30th @NATO member state. pic.twitter.com/yEUXNLbB4R

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί ακόμη και με τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί στρατιωτική βάση στο Ίλιντεν.

«Η επίσκεψη δείχνει τη δέσμευση και την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην εισδοχή των Σκοπίων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του το απόγευμα στα Σκόπια ο Στόλτενμπεργκ θα έλθει στην Αθήνα, όπου θα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Ν. Κοτζιά και Πάνο Καμμένο για την υπό εξέλιξη ενταξιακή πορεία της γείτονος στην Ευρωατλαντική συμμαχία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ