Η πανέμορφη παραλία της Αρβανιτιάς μπροστά από το «Φάντασμα του Ναυπλίου» -Ποιος μύθος την ακολουθεί [βίντεο] - iefimerida.gr

Η πανέμορφη παραλία της Αρβανιτιάς μπροστά από το «Φάντασμα του Ναυπλίου» -Ποιος μύθος την ακολουθεί [βίντεο]

Η πανέμορφη παραλία της Αρβανιτιάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλά κρυμμένη κάτω από την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι βρίσκεται η πανέμορφη παραλία της Αρβανιτιάς.

Το «Φάντασμα του Ναυπλίου» το περίφημο και εγκαταλειμμένο πια Ξενία στέκεται στην κορυφή του υψώματος και χαρίζει και αυτό ακόμα μια πινελιά ομορφιάς κάνοντας το τοπίο ακόμα πιο όμορφο και ξεχωριστό.

Η πιο δημοφιλής παραλία του Ναυπλίου

Η παραλία της Αρβανιτιάς είναι η πλέον δημοφιλής στο Ναύπλιο. Ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι, συγκεκριμένα κάτω από τον προμαχώνα Θεμιστοκλή, θα δώσεις τις δικές σου «μάχες» με τα μακροβούτια. Το μέγεθός της δεν λέει και πολλά (μόλις 200 μέτρα) αλλά τα νερά της είναι καθαρά και μάλιστα, βραβευμένα με Γαλάζια Σημαία.
Η αγαπημένη παραλία των κατοίκων του Ναυπλίου θα γίνει και η δική σου αγαπημένη!


Σύμφωνα με το μύθο η περιοχή πήρε το όνομά της από τη μεγάλη σφαγή των Αλβανών μισθοφόρων το 1779. Λένε πως ο Καπετάν Πασάς τους ανέβασε με δόλο στο Παλαμήδι και από εκεί τους γκρέμισε στη θάλασσα. Στην πραγματικότητα από τα χρόνια της Ενετοκρατίας κιόλας, κατοικούσαν στην περιοχή Αλβανοί που της έδωσαν το όνομα Αρβανιτιά

Πηγή: Discover Nafplio
Βίντεο: Up Drones

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ