Ο Τραμπ κατηγορεί sites κοινωνικής δικτύωσης ότι παρεπεμβαίνουν ήδη στις εκλογές - iefimerida.gr

Ο Τραμπ κατηγορεί sites κοινωνικής δικτύωσης ότι παρεπεμβαίνουν ήδη στις εκλογές

O Nτόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Daily Caller, κατηγόρησε εταιρίες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι επεμβαίνουν στις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές του 2018, χωρίς να προσφέρει οποιαδήποτε τεκμηρίωση του ισχυρισμού του, χαρακτηρίοντάς τα «υπερ-φιλελεύθερα».

Αναφερόμενος σε εταιρίες όπως οι Facebook Inc. και Twitter Inc., ο Τραμπ είπε χθες (Τρίτη) στο συντηρητικό ειδησεογραφικό μέσο, ότι νομίζει «ότι έχουν ήδη» επέμβει στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου», στις οποίες θα κριθούν όλες οι έδρες (435) στη Βουλή των Αντιπροσώπων και 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας.

Οι κατηγορίες του Ρεπουμπλικανού προέδρου προστίθενται σε εκείνες που κατά καιρούς διατυπώνει για πολιτική προκατάληψη εις βάρος του από εταιρίες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και μηχανές αναζήτησης. Η Google και άλλες εταιρίες της Silicon Valley αρνούνται ότι διακατέχονται από οποιαδήποτε πολιτική προκατάληψη.

«Η πραγματική ανάμιξη στις τελευταίες εκλογές ήταν εκείνη – αν κοιτάξετε, ουσιαστικά όλες εκείνες οι εταιρίες είναι υπερ-φιλελεύθερες εταιρίες προς όφελος της Χίλαρι Κλίντον», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Δημοκρατική αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2016. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ρωσία επενέβη στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 με σκοπό να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του Τραμπ, κατηγορία την οποία η Μόσχα αρνείται.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Εκλογές ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ