Κρήτη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών -Πυρήνες σε Αίγυπτο, Ελλάδα και Ιταλία, χρέωναν έως και 5.000 ευρώ το άτομο - iefimerida.gr

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών -Πυρήνες σε Αίγυπτο, Ελλάδα και Ιταλία, χρέωναν έως και 5.000 ευρώ το άτομο

Η αστυνομία συνέλαβε 6 μέλη του κυκλώματος (Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών, από την Αίγυπτο προς χώρες της ΕΕ με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Σε επιχείρηση που έγινε σε Ηράκλειο και Χανιά συνελήφθησαν έξι μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για 4 Ελληνες και 2 αλλοδαπούς, ηλικίας από 23 έως 49 ετών. Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη δέκα άτομα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, η όποια διέθετε δομή, οργάνωση και χαρακτηριστικά διεθνικού δικτύου, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διευκόλυνση παράνομης εισόδου, εξόδου ή μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, για κάθε ενήλικο αλλοδαπό, το κύκλωμα λάμβανε κατά περίπτωση, από 3.500 έως 5.000 ευρώ. Το ποσοστό άλλαζε σε περιπτώσεις οικογενειών ή ανηλίκων.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Το κύκλωμα είχε τρεις πυρήνες, που αναλάμβαναν την υλοποίηση των επιμέρους δράσεων σε Αίγυπτο, Ελλάδα και Ιταλία.

Στην Αίγυπτο, τα μέλη του πυρήνα προσέλκυαν τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς και στη συνέχεια τους επιβίβαζαν σε πλοία και τους μετέφεραν στην Κρήτη. Επίσης συμμετείχαν και στην περαιτέρω μεταφορά τους στην Ιταλία, διαθέτοντας πλοίο και πλήρωμα για την μεταφορά των αλλοδαπών.

Τα μέλη του πυρήνα της Κρήτης αναλάμβαναν τον εντοπισμό κατάλληλου σημείου προσέγγισης του πλοίου που μετέφερε τους μετανάστες από την Αίγυπτο, καθώς και την εύρεση κατάλληλων οχημάτων μεταφοράς και χώρων προσωρινής διαμονής τους και τον εφοδιασμό τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης εκτελούσαν χρέη φύλακα με όπλα, προκειμένου να μην διαφύγει κανείς πριν την ολοκλήρωση της καταβολής του χρηματικού ποσού που είχε συμφωνηθεί.

Σε ό,τι αφορά τα ηγετικά στελέχη του πυρήνα της Ιταλίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τον πυρήνα της Κρήτης, αναλάμβαναν την εκ νέου επιβίβαση των αλλοδαπών προκειμένου να αναχωρήσουν από την Κρήτη στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κύκλωμα μετανάστες Κρήτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ