Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την Ιταλία: Παραβατική η συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο - iefimerida.gr

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την Ιταλία: Παραβατική η συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο

Επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ (δεξιά) στην Ιταλία (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Κλαούντιο Γκρατσιάνο.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας της ΕΕ, στους τομείς ασφάλειας και άμυνας.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις στο Αιγαίο και την κεντρική Μεσόγειο, για την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Ο Ιταλός ομόλογός του απένειμε στον κ. Αποστολάκη το μετάλλιο «Defence General Staff Joint Commendation Medal», ως αναγνώριση των υπηρεσιών του διεθνώς, και ειδικότερα για τη συμβολή του στην προαγωγή της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Κατά τις διμερείς επαφές που ακολούθησαν, συζητήθηκε το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με έμφαση στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Ακόμη, συζητήθηκε η υφιστάμενη διμερής στρατιωτική συνεργασία καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της, ιδιαίτερα στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευάγγελος Αποστολάκης ΓΕΕΘΑ ΑΙγαίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ