Διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών -«Στο σφυρί και πρώτες κατοικίες» - iefimerida.gr

Διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών -«Στο σφυρί και πρώτες κατοικίες»

Διμαρτυρία για τον πλειστηριασμό /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πλειστηριασμοί για την μετά το Μνημόνιο εποχή έκαναν πρεμιέρα σήμερα και μαζί και οι διαμαρτυρίες εναντίον τους.

Μόνο για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 531 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Κάποιοι, σύμφωνα με καταγγελίες, αφορούν και πρώτες κατοικίες.

Την ίδια ώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανέλαβαν δράση τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Λαϊκή Ενότητα προσπάθησαν να σταματήσουν έναν πλειστηριασμό εργαζομένου με δύο παιδιά κάνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συμβολαιογραφείο όπου είχαν πογραμματιστεί, όπως καταγγέλλεται, πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.

Τα Μνημόνια έφυγαν, οι πλειστηριασμοί έμειναν

Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Συνολικά σήμερα είχαν προγραμματιστεί 531 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών και περιουσιών σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων δεκάδες αφορούσαν πρώτες κατοικίες, παρότι η κυβέρνηση ψευδώς ισχυρίζεται ότι αυτές δεν εκπλειστηριάζονται.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης συνεχίζεται καθημερινά, ενώ ήδη προγραμματίζονται 2.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα, ώστε μέχρι τα τέλη του 2021 να έχουν γίνει 130.000».

Συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας έξω από συμβολαιογραφείο

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται ένα μεγάλο βραβείο, του πιο «εμβληματικού» πολιτικού του ψεύδους και της εξαπάτησης. Βλέπετε έχουμε μπει στην μεταμνημονιακή εποχή. Ξέρετε τι θα πει «μεταμνημονιακή εποχή»; Ότι τους πλειστηριασμούς τους μετατρέπουν σε ένα είδος «τσουνάμι», κατά χιλιάδες πλέον. Τους αναπτύσσουν σε όλη την επικράτεια και μάλιστα τους προχωράνε ευθέως και απροσχημάτιστα στις πρώτες κατοικίες. Παίρνουν τις πρώτες κατοικίες νοικοκυριών και τους πετάνε στον δρόμο. Κι αυτούς και τα παιδιά τους».

Μάλιστα, στη δεύτερη δράση της μέσα στην ημέρα, η Λαϊκή Ενότητα, εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά σε συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18 στα Εξάρχεια, ενώ το αρχικό σημείο της κινητοποίησης τους ήταν Ακαδημίας και Ζωοδοχου Πηγής.

Η κινητοποιηση γίνεται για δυο καταστήματα. Το ένα είναι στην περιοχή της Καλλιθέας για χρέος 50.000 ευρω και το άλλο στην Ελευσίνα για χρέος 74000 ευρώ. Στην είσοδο του συμβολαιογραφικού γραφείου υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις ενώ πριν από λίγο τριμελης αντιπροσωπεια της ΛΑΕ εισήλθε με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων εντός του κτιρίου προκειμένου να συναντηθούν με την συμβολαιογράφο με βασικό αίτημα να μην γίνουν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί.

Αιφνιδιαστική κινητοποίηση του Λαφαζάνη το μεσημέρι
Ζητά να ακυρωθούν δύο πλειστηριασμοί για εμπορικά ακίνητα
Συνολικά, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 531 πλειστηριασμοί
Διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών και στη Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα σήμερα για τους μεταμνημονιακούς πλειστηριασμούς

Ο ιδιοκτήτης ακινήτου Σπυρος Μυτιληναίος, το σπίτι του οποίου έβγαινε σήμερα σε πλειστηριασμό δηλώνει: «Οσο και να προσπαθήσαμε να βρούμε λύση και διακανονισμό με την Τράπεζα, δεν τα καταφέραμε. Μας έλεγαν ή αυτά τα λεφτά η χάνετε το σπίτι»:

Φωτογραφίες: Ιntime News, Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ