Στα Χανιά ο Τσίπρας -«Γλυκοκοιτάζει» τον Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Στα Χανιά ο Τσίπρας -«Γλυκοκοιτάζει» τον Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης [εικόνες & βίντεο]

Ο Σταύρος Αρναουτάκης υποδέχεται τον πρωθυπουργό -Φωτογραφία: cretapost.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτοδιοικητικές εκλογές και επικοινωνιακή αντεπίθεση οδηγούν σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά.

Ο πρωθυπουργός στοχεύει να διαλύσει την εικόνα που δημιουργεί γι' αυτόν η αντιπολίτευση ότι πρόκειται για πρωθυπουργό που είναι απομονωμένος στο Μαξίμου και δεν τολμά να βγει από το γραφείο του.

Γι' αυτόν τον λόγο έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει επικοινωνιακή αντεπίθεση με περιοδείες, επισκέψεις, και επαφή με τους πολίτες σε μια προσπάθεια να διαλύσει «εν τοις πράγμασι» τον ισχυρισμό που διατυπώνουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι για «φοβισμένο» πρωθυπουργό.

Η αρχή έγινε με την Ιθάκη όπου μετά τις επαφές στο Δημαρχείο η θερμή υποδοχή των κατοίκων προς τον κ. Τσίπρα ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθησαν η Θεσσαλονίκη και το Μάτι, όπου αυτή τη φορά η επίσκεψη ήταν διαφορετική - με κόσμο -και ακολουθούν τώρα τα Χανιά.

Στον τόπο καταγωγής του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ.Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει εκτενώς για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση του τομέα της δημόσιας υγείας με το δίκτυο των ΤΟΜΥ, δείχνοντας ότι η υγεία αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητές του στο πλαίσιο επαναφοράς του κοινωνικού κράτους που αποδομήθηκε στα χρόνια του Μνημονίου.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί και θα καταθέσει στεφάνι στην μαρτυρική Κάνδανο που κατέστρεψαν ολοσχερώς τα Ναζιστικά στρατεύματα.

Δίχτυα για την Κεντροαριστερά

Κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει «πόρτες και παράθυρα» του κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς και ειδικότερα σε πρόσωπα με επιτυχημένη παρουσία στον χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ισχυρό δίκτυο στελεχών.

Όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου το «άνοιγμα» έγινε προς το Γιάννη Μπουτάρη και στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τη συνεργασία με τον επιτυχημένο και προερχόμενο απότο ΠΑΣΟΚ, Σταύρο Αρναουτάκη. Χθες μόλις, ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «βλέπει θετικά» την στήριξη των περιφερειαρχών Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Αρναουτάκης έχει εκλεγεί δύο φορές περιφερειάρχης ενώ έχει διατελέσει νωρίτερα Δήμαρχος Αρχανών , ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Ελλάδας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Το 2010 εξελέγη περιφερειάρχης Κρήτης με το ΠΑΣΟΚ ενώ το 2014, επανεξελέγη περιφερειάρχης ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Μένει να δούμε αν ο κ.Τσίπρας θα κάνει νύξη ή κάποια δημόσια αναφορά, καθώς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κατ΄ατην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, η Νομαρχιακή οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ συνασντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τον Γ.Μπουτάρη και μέλη του συνδυασμού του γι ανα συζητήσουν το ενδεχόμενο συμπόρευσης.

Η άφιξη Τσίπρα στα Χανιά

Ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει στα Χανιά
Ο Σταύρος Αρναουτάκης υποδέχεται τον πρωθυπουργό -Φωτογραφία: cretapost.gr
Ο Σταύρος Αρναουτάκης υποδέχεται τον πρωθυπουργό -Φωτογραφία: cretapost.gr
Θερμές χειραψίες με κατοίκους των Χανίων -Δίπλα στον Τσίπρα ο Π. Πολάκης-Φωτογραφία: cretapost.gr

Στιγμιότυπο απο την σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Κρήτης:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Χανιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ