Ο Ελον Μασκ επιτέθηκε ξανά στον Βρετανό διασώστη στην Ταϊλάνδη: «Είναι βιαστής παιδιών» - iefimerida.gr

Ο Ελον Μασκ επιτέθηκε ξανά στον Βρετανό διασώστη στην Ταϊλάνδη: «Είναι βιαστής παιδιών»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες εβδομάδες αφότου ο Έλον Μασκ ζήτησε συγνώμη από τον Βρετανό δύτη, που είχε πρωταγωνιστήσει στη διάσωση των 12 παιδιών από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη και τον οποίο είχε αποκαλέσει «παιδεραστή», επανήλθε με νέες κατηγορίες εναντίον του.

Σε ένα εκρηκτικό email που έστειλε στο Buzzfeed News o Αμερικανός δισεκατομμυριούχος αποκαλεί τον 63χρονο Βέρνον Άνσγουερθ «βιαστή παιδιών» υποστηρίζοντας ότι μετακόμισε στην Ταϊλάνδη για να βρει ένα κορίτσι νύφη.

«Είναι ένας γέρος, μόνος, λευκός τύπος από την Αγγλία που ταξιδεύει προς ή ζει στην Ταϊλάνδη εδώ και 30 – 40 χρόνια, κυρίως στην παραλία Πατάγια, μέχρι που μετακόμισε στο Τσιανγκ Ράι για ένα κορίτσι-νύφη που ήταν τότε 12 ετών. Για έναν λόγο μόνον πάνε στην παραλία Πατάγια. Δεν πάνε για τα σπήλαια, αλλά γιατί εκεί μπορείς να βρεις κάτι άλλο. Το Τσιανγκ Ράι είναι φημισμένο για την σωματεμπορία παιδιών».

Ο Ελον Μασκ επιτέθηκε ξανά στον Βρετανό διασώστη στην Ταϊλάνδη: «Είναι βιαστής παιδιών»  | iefimerida.gr 0

Κι ο 47χρονος Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla συνεχίζει: «Όσον αφορά εκείνη την υποτιθέμενη απειλή μήνυσης, που εμφανίστηκε μαγικά όταν ήγειρα το θέμα (δεν είχε σταλεί τίποτε ούτε τέθηκε θέμα προηγουμένως) ελπίζω να καταθέσει τη γ@μ..ένη μήνυση».

Ο δικηγόρος του Άνσγουερθ απέρριψε κατηγορηματικά τις τελευταίες κατηγορίες του Μασκ κατά του πελάτη του. Ο Βρετανός διατηρεί δεσμό τα τελευταία επτά χρόνια με τη 40χρονη Ταϊλανδέζα σύντροφό του.

Ο Βρετανός δύτης Βέρνον Άνσγουερθ

Το τελευταίο ξέσπασμα του Μασκ έρχεται μετά την αποστολή επιστολής από δικηγόρο που εκπροσωπεί τον Άνσγουερθ στις ΗΠΑ στον Μασκ , όπου τον προειδοποιεί για την πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

Ο Βρετανός δύτης εκπροσωπείται από το δικηγορικό γραφείο L.Lin Wood P.C. της Ατλάντα.

Ο Μασκ είχε κατηγορήσει τον Άνσγουερθ για πρώτη φορά στα μέσα του περασμένου Ιουλίου ότι είναι «παιδεραστής» χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις, επειδή ο Βρετανός είχε χαρακτηρίσει «διαφημιστικό κόλπο» το μίνι υποβρύχιο που ο Μασκ είχε στείλει στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσει στη διάσωση των «Αγριόχοιρων» και τον προέτρεψε «να το βάλει εκεί που πονάει».

Το υποβρύχιο που κατασκεύασε η ομάδα του Έλον Μασκ για τη διάσωση των παιδιών και του προπονητή τους στην Ταϊλάνδη (Φωτογραφία: ΑΡ)

Μετά τις απειλές για μήνυση του τελευταίου και τις πιέσεις των μετόχων της Τesla o Μασκ αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη μέσω Twitter επισημαίνοντας: «Τα λόγια μου εκστομίστηκαν με οργή επειδή ο κ. Άνσγουερθ είπε αρκετές ανακρίβειες και πρότεινε να κάνω σεξουαλική πράξη με το μίνι υποβρύχιο, που είχε κατασκευαστεί ως πράξη καλοσύνης και σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει ο επικεφαλής της ομάδας των δυτών. Μολαταύτα οι πράξεις του εναντίον μου δεν δικαιολογούν τις δικές μου ενέργειες εναντίον του και γι’ αυτό ζητώ συγνώμη από τον κ. Άνσγουερθ και τις εταιρείες των οποίων προϊσταμαι. Το σφάλμα είναι αποκλειστικά δικό μου. Λυπάμαι πραγματικά αν πρόσβαλα οποιονδήποτε».

Nonetheless, his actions against me do not justify my actions against him, and for that I apologize to Mr. Unsworth and to the companies I represent as leader. The fault is mine and mine alone.


Ο Μασκ είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις για την πρώτη εκείνη επίθεση, με τον Άνσγουερθ να επισημαίνει ότι η δημόσια κόντρα είχε αναστατώσει την οικογένειά του.

«Μου αφαίρεσε λίγη από την ευχαρίστηση για αυτό που συνέβη [τη διάσωση των παιδιών], γι’ αυτό που πετύχαμε, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα. Αναστάτωσε ιδιαίτερα την κόρη μου», είχε πει ο Βρετανός τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Έλον Μασκ ΒΕΡΝΟΝ ΑΝΣΓΟΥΕΡΘ Ταϊλάνδη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ