Μήνυμα Kερέ στην Αθήνα: Οι αγορές θα είναι δυσκολότερες από τους θεσμούς - iefimerida.gr

Μήνυμα Kερέ στην Αθήνα: Οι αγορές θα είναι δυσκολότερες από τους θεσμούς

O Μπενουά Κερέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα στην Αθήνα ότι ο «διάλογος» με τους επενδυτές και τις αγορές δεν θα είναι ευκολότερος από εκείνον με τους Θεσμούς στέλνει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Διευθυντηρίου της ΕΚΤ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι προϋπόθεση για να ανακτήσει η χώρα μας την εμπιστοσύνη των αγορών είναι να αποφύγει τις υπαναχωρήσεις και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Υπογραμμίζει ακόμη ότι παραμένουν μακροπρόθεσμα κίνδυνοι αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους παρά το σημαντικό βήμα που αποτέλεσε η απόφαση του Eurogroup.

Αναφορικά με τις τράπεζες ο κ. Κερέ τονίζει ότι είναι ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των Μη Εξυπηρετουμενων Δανείων και να γίνουν βελτιώσεις στο πλαίσιο διακυβέρνησής τους, ενώ καλεί την κυβέρνηση να απέχει από πρακτικές επηρεασμού των πιστωτικών τους αποφάσεων. Επισημαίνει ακόμη ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα για την αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών, ιδιαίτερα για ακίνητα εκτός Αττικής, ενώ χαρακτηρίζει απαραίτητο ένα ανεξάρτητο στατιστικό σύστημα.

Παράλληλα υπογραμμίζει αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης ή μη των συντάξεων ότι εκείνο που προέχει για την ΕΚΤ είναι να επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι με φιλοαναπτυξιακά μέτρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπενουά Κερέ ΕΚΤ Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ