Γιώργος Νταλάρας και Εστουδιαντίνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος -Με ελεύθερη είσοδο - iefimerida.gr

Γιώργος Νταλάρας και Εστουδιαντίνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος -Με ελεύθερη είσοδο

Θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Μη μου γράφεις γράμματα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται στον καταπράσινο κήπο του τον Γιώργο Νταλάρα και την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας. Το ραντεβού έχει οριστεί στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στη μουσική παράσταση «Μη μου γράφεις γράμματα».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife,

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει ένα μουσικό οδοιπορικό, μια μουσική παράσταση - ωδή στην ξενιτιά, στη μετανάστευση, αλλά και στο ταξίδι στη ζωή, στη χαρά, στον έρωτα, με ελληνικά τραγούδια και τραγούδια της Μεσογείου.

Μια μουσική παράσταση - ωδή στην ξενιτιά, στη μετανάστευση

Μαζί με δεκατρείς σπουδαίους σολίστες μουσικούς επί σκηνής, ο Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας αφηγούνται ιστορίες της ξενιτιάς, ιστορίες ζωής που έχουν βιώσει άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή, αλλά κοινούς πόνους και χαρές. Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, ή Άραβες όλοι βρήκαν στη μουσική έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων τους.

Καλεσμένος ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, η χορωδία chόrεs σε μουσική διδασκαλία της Μαρίνας Σάττι, η Ρία Ελληνίδου, μια νέα ταλαντούχα καλλιτέχνιδα και o ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, που έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια μελέτης και παρουσίασης της μεσογειακής μουσικής, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Ανδρέας Κατσιγιάννης, στέλνουν μέσα από αυτήν την παράσταση ένα μήνυμα συμφιλίωσης, ενότητας και συμπαράστασης στους κάθε είδους μετανάστες της σύγχρονης εποχής που παλεύουν να επιβιώσουν και να βρουν μια νέα φιλόξενη πατρίδα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας
Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Ανδρέας Κατσιγιάννης, Γιώργος Παπαχριστούδης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Η παράσταση «Μη μου γράφεις γράμματα», καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αγαπημένα μιούζικαλ από ΚΟΑ το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

Μία μέρα νωρίτερα, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος θα δώσει συναυλία η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Θα παρουσιαστούν αγαπημένες κλασικές μελωδίες, όπως το Μπολερό του Μορίς Ραβέλ και αποσπάσματα από την όπερα Κάρμεν του Μπιζέ, αλλά και τραγούδια από το μιούζικαλ West Side Story.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα κι ένα κορυφαίο συμφωνικό σχήμα με πολυδιάστατη δραστηριότητα.
Ειδικά για τη συναυλία στο Ξέφωτο, την Ορχήστρα θα διευθύνει ο Thomas Clamor, πρώτος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Πνευστών της Σαξονίας και ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Συνόλου Χάλκινων Πνευστών με έδρα την Αυστρία.

Παράλληλα με την ιδιότητά του ως πρώτου αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Πνευστών της Σαξονίας, ο Thomas Clamor εμφανίζεται διεθνώς ως προσκεκλημένος αρχιμουσικός σε πολλές συμφωνικές ορχήστρες και σύνολα. Ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Σύνολο Χάλκινων Πνευστών με έδρα την Αυστρία και το Σύνολο Πνευστών της Βενεζουέλας, με το οποίο εμφανίστηκε σε μερικές από τις σπουδαιότερες σκηνές του κόσμου. Έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, στα Proms του Λονδίνου, στο Carnagie Hall κ.α., ενώ έχει συνεργαστεί με ορχήστρες στην Κίνα, στην Κορέα, στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη. Από το 2011 είναι διευθυντής της Γερμανικής Ακαδημίας Πνευστών. Υπήρξε καθηγητής στη Βαϊμάρη και στο Ντέτμολντ και είναι επίτιμος καθηγητής στο Ωδείο της Σανγκάης. Το 1986, ο Herbert von Karajan τον προσέλαβε ως τρομπετίστα στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, θέση που διατήρησε για πάνω από είκοσι χρόνια.

Το 2015 τιμήθηκε με το Γερμανικό Παράσημο του Τάγματος της Αξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ