Ακούγεται το όνομα του Παύλου Γερουλάνου για τον δήμο Αθηναίων - iefimerida.gr

Ακούγεται το όνομα του Παύλου Γερουλάνου για τον δήμο Αθηναίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομα του Παύλου Γερουλάνου, συζητείται έντονα τις τελευταίες μέρες στην Χαριλάου Τρικούπη ως πιθανή υποψηφιότητα για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη στην Χαριλάου Τρικούπη, ιστορική έδρα του ΠΑΣΟΚ, πιστεύουν ότι ο πρώην υπουργός (και στενός φίλος) του Γιώργου Παπανδρέου, συγκεντρώνει πολλά από τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για μια επιτυχημένη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει αποφασιστικά την μάχη των εθνικών εκλογών, σε περίπτωση που οι τελευταίες δεν πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα τον Μάιο.

Όπως εκτιμούν, χαρακτηριστικά, στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά αναλύοντας το προφίλ του, η υποψηφιότητα Γερουλάνου μπορεί να “επαναπατρίσει” παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που “μετανάστευσαν” στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι έχει σαφή διείσδυση στον αστικό κόσμο και την μεσαία τάξη, ένα target group του εκλογικού σώματος ιδιαίτερα κρίσιμο για μια υποψηφιότητα, ιδίως αυτοδιοικητική, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Γερουλάνος έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί και λέγεται ότι ο ίδιος δεν βλέπει αρνητικά “κατ’ αρχάς” μια τέτοια προοπτική, χωρίς βεβαίως να έχει δρομολογηθεί τίποτε προς το παρόν. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γερουλάνος έχει ασκήσει ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν κριτική στο ΚΙΝΑΛ- χωρίς, φυσικά, να έχει “φλερτάρει” με άλλο πολιτικό χώρο.

Παρά ταύτα, το γεγονός αυτό δεν κρίνεται (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών που γνωρίζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες) από μόνο του στο ενδεχόμενο μια πιθανής υποψηφιότητας του κ. Γερουλάνου, δεδομένου μάλιστα ότι αυτή θ’ αφορά ένα αυτοδιοικητικό αξίωμα που είθισται να μην φορτίζεται από απόλυτη κομματική ταύτιση.

Τα ίδια στελέχη, σημειώνουν με σημασία ότι μια τέτοια υποψηφιότητα, ίσως αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη, δεδομένου ότι σαφής πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιχειρήσει “κεντροαριστερά” ανοίγματα στις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες, για να μπορεί να... αξιολογήσει το αποτέλεσμα των εκλογών ως “νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και... άλλων δημοκρατικών δυνάμεων”.

Στο στρατόπεδο της ΝΔ, θεωρείται βεβαία η υποψηφιότητα του κ. Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας-ίσως μάλιστα ν’ ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Υπάρχει κάποια... εκκρεμότητα, με δεδομένο ότι την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων έχει από καιρό εκφράσει και ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, στο οποίον λέγεται ότι έχει προταθεί να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, αλλά ο ίδιος πρόσφατα επέμενε ότι κύριο ενδιαφέρον του είναι ο Δήμος Αθηναίων...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παύλος Γερουλάνος Δήμος Αθηναίων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ