Formula 1: Ο Ραϊκόνεν την pole position στο γκραν πρι της Μόντσα - iefimerida.gr

Formula 1: Ο Ραϊκόνεν την pole position στο γκραν πρι της Μόντσα

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη pole position του μετά το περυσινό γκραν πρι του Μονακό και συνολικά 18η στην καριέρα του πήρε σήμερα (1/9) ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Φινλανδός οδηγός της Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά και χάρισε στη «σκουντερία» την πρώτη pole position της στο ιταλικό γκραν πρι μετά το 2010. Ο «Iceman» ολοκλήρωσε στην τελευταία προσπάθειά του τον γύρο στην πίστα της Μόντσα σε 1:19.119 και άφησε στην δεύτερη θέση τον Γερμανό «ομόσταλό» του, Σεμπάστιαν Φέτελ, με αποτέλεσμα οι «κόκκινοι» να πετύχουν το «1-2» στα δοκιμαστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ferrari «κλείδωσε» την πρώτη σειρά της εκκίνησης στο ιταλικό γκραν πρι για πρώτη φορά μετά το 2000.

Ο Φέτελ ήταν 14 εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατετάγη τρίτος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ενώ τέταρτος με την άλλη Mercedes ήταν ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λανς Στρολ έβαλε τη Williams στο τρίτο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για πρώτη φορά φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Formula 1 – F1 μοντσας φεράρι Ραϊκόνεν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ