Στη φυλακή επιστρέφει ο Αριστείδης Φλώρος με διαδικασίες-εξπρές - iefimerida.gr

Στη φυλακή επιστρέφει ο Αριστείδης Φλώρος με διαδικασίες-εξπρές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διαδικασίες εξπρές που απαντώνται σπάνια στην Δικαιοσύνη, κινήθηκαν δικαστικές και αστυνομικές αρχές, υπό τον φόβο της διαφυγής του Αριστείδη Φλώρου.

Μετά την άσκηση έφεσης από τον εισαγγελέα Εφετών σε βάρος του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον 39χρονο κρατούμενο, η συνεδρίαση του συμβουλίου εφετών για την έκδοση βουλεύματος που θα ανέτρεπε το προηγούμενο, έγινε χθες αργά το βράδυ. Οι δικαστες αποφάσισαν να κάνουν δεκτή την έφεση και με το διατακτικό του βουλευματος σήμανε η ώρα για την σύλληψη του 39χρονου.
Αμέσως, ο εισαγγελέας ζήτησε την σύλληψη του επιχειρηματία και την επιστροφή του στις φυλακες. Το διατακτικό διαβιβάστηκε στη ΓΑΔΑ όπου και μετήχθη ο κρατουμενος, αρχικά ως προσαχθείς.

Διασφάλιση μη διαφυγής

Η προσαγωγή του 39χρονου έγινε αρχικά με την αιτιολογία της διασφάλισης μη διαφυγής του, καθώς υπήρχαν πληροφορίες στην αστυνομία πως ενόψει της έκδοσης του βουλεύματος ηταν «ύποπτος φυγής».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εξήγηση που δοθηκε στον ίδιο όταν συνελήφθη στη Βούλα, ήταν πως πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων, καθώς - τυπικά- δεν είχε, μέχρι εκείνη την ώρα, ανατραπεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαδικασίες «σίφουνας»

Σύμφωνα με πληροφοριες η αποφυλάκιση Φλώρου λόγω προβλημάτων υγείας ( αναπηρία άνω του 67/%) έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με τον αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη να δίνει παραγγελία στον εισαγγελέα Εφετων Χαλκιδας για την έφεση του πρωτοβάθμιου βουλεύματος.

Ο εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος ήδη μελετούσε τα έγγραφα για το ενδεχόμενο να ανατρέψει την πρώτη κρίση των δικαστών, άσκησε τελικά χθες το μεσημέρι την έφεση και - με πρωτόγνωρες για τη Θέμιδα διαδικασιες - οι εφέτες δικαστές έκαναν δεκτή την άποψή του για ανατροπή της απόφασης με την οποία ο 39χρονος αποφυλακίστηκε με όρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αριστείδης Φλώρος φυλακή Σύλληψη Energa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ