Η Καναδή ΥΠΕΞ κέρασε γρανίτες τους δημοσιογράφους -Περιμένουν μέσα στη ζέστη εξελίξεις για τη NAFTA [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Καναδή ΥΠΕΞ κέρασε γρανίτες τους δημοσιογράφους -Περιμένουν μέσα στη ζέστη εξελίξεις για τη NAFTA [εικόνες]

Κρίστια Φρίλαντ (Φωτογραφία: AP Photo/Jacquelyn Martin)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευχάριστα αιφνιδίασε τους δημοσιογράφους που παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον μεταξύ Αμερικανών και Καναδών αξιωματούχων για την αναθεώρηση της NAFTA η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ.

Στο τρίτο «πέρασμά» της μπροστά από ένας δάσος από μικρόφωνα, κάμερες και κασετοφωνάκια, η Φρίλαντ έκανε μια λακωνική δήλωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και κατόπιν σήκωσε ψηλά μια χάρτινη σακούλα σούπερ-μάρκετ.

Η Καναδή ΥΠΕΞ κέρασε γρανίτες τους δημοσιογράφους -Περιμένουν μέσα στη ζέστη εξελίξεις για τη NAFTA [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το δώρο της υπουργού ήταν πολλές δεκάδες γρανίτες φρούτων: από λάιμ (ίσως προς τιμή του Μεξικού) μέχρι φραμπουάζ, λεμόνι και φράουλα. Οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να δροσιστούν, αφού σήμερα το θερμόμετρο στην Ουάσινγκτον έδειχνε 32 βαθμούς Κελσίου. Με την υγρασία στο 50%, χωρίς ούτε ένα συννεφάκι στον ουρανό και χωρίς καμία σκιά στο πεζοδρόμιο όπου είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για να κάνουν το ρεπορτάζ τους.

Η Καναδή ΥΠΕΞ κέρασε γρανίτες τους δημοσιογράφους -Περιμένουν μέσα στη ζέστη εξελίξεις για τη NAFTA [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Φρίλαντ εξήγησε ότι ήθελε να φροντίσει τους πρώην συναδέλφους της αφού και η ίδια στο παρελθόν ήταν ανταποκρίτρια του πρακτορείου Reuters.

Αφότου έφτασε, την Τρίτη, στην Ουάσινγκτον, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Καναδά στις συνομιλίες, η Φρίλαντ δεν παραλείπει να μιλάει τακτικά στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το θέμα, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς διαπραγματευτές οι οποίοι δεν έχουν μιλήσει στον Τύπο ούτε μία φορά.

Η Καναδή ΥΠΕΞ κέρασε γρανίτες τους δημοσιογράφους -Περιμένουν μέσα στη ζέστη εξελίξεις για τη NAFTA [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς ΚΡΙΣΤΙΑ ΦΡΙΛΑΝΤ γρανίτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ