Champions League: Η ΠΑΕ ΑΕΚ αναλύει την αποψινή κλήρωση για τη φάση των ομίλων - iefimerida.gr

Champions League: Η ΠΑΕ ΑΕΚ αναλύει την αποψινή κλήρωση για τη φάση των ομίλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΑΕΚ με ανάρτησή της αναλύει όλα τα δεδομένα ενόψει της απογευματινής κλήρωσης των ομίλων του Champions League στο Μονακό, όπου η «Ένωση» θα πάρει μέρος για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΑΕΚ για την κλήρωση:

Κληρώνει απόψε για την ΑΕΚ στο Μονακό (19.00, ώρα Ελλάδας) στους ομίλους του Champions League για πέμπτη φορά στην κιτρινόμαυρη ευρωπαϊκή ιστορία. Η ΑΕΚ θα μετάσχει στην κλήρωση από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας για πρώτη φορά αφού και στις τέσσερις προηγούμενες κληρώσεις της το 1994, το 2002, το 2003 και το 2006 -στην τελευταία της συμμετοχή- βρισκόταν στο τρίτο γκρουπ! Η ΑΕΚ μάλιστα μετέχει με τον μικρότερο συντελεστή από όλες τις ομάδες που μετέχουν στη σημερινή κλήρωση!

Μέχρι σήμερα η ΑΕΚ στην ιστορία της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει αντιμετωπίσει ομάδες από έξι μόλις χώρες με… προτεραιότητα στην Ιταλία (3) και από εκεί και πέρα δύο ομάδες από Ισπανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βέλγιο και μια από την Αυστρία, την Σάλτσμπουργκ που δεν θα βρίσκεται το απόγευμα στην κλήρωση. Μόνο μια ομάδα έχει βρεθεί δυο φορές στο δρόμο της ΑΕΚ στους ομίλους και αυτή είναι η Μίλαν, που επίσης θα απουσιάζει σήμερα το απόγευμα από την κλήρωση.

Στους 24 αγώνες που η πρωταθλήτρια Ελλάδας έχει δώσει στους ομίλους του UEFA Champions League ο απολογισμός της είναι 2 νίκες, 12 ισοπαλίες και 10 ήττες ενώ παραμένει η μοναδική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που ολοκλήρωσε όμιλο (στη δεύτερη συμμετοχή της) με έξι ισοπαλίες το 2002-03, σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Γκενκ. Ταυτόχρονα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει τερματίσει αήττητη σε όμιλο Champions και Europa League.

Στις τέσσερις προηγούμενες συμμετοχές της η ΑΕΚ τερμάτισε τελευταία στον όμιλο στις δύο και στις άλλες δύο κατέκτησε την τρίτη θέση και συνέχισε στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι περισσότεροι πόντοι που έχει μαζέψει ήταν οι 8 στην τελευταία της συμμετοχή (2006-07), όταν έκανε και τις δύο πρώτες νίκες της στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Στη σημερινή κλήρωση στο Μονακό θα εκπροσωπηθούν μόλις 15 χώρες, μία εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα με την ΑΕΚ, που για πρώτη φορά στην ιστορία της θα έχει στους ομίλους του Champions League Ελληνα προπονητή στον πάγκο της μετά τις τρεις παρουσίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και τη μία του Λορένθο Σέρα Φερέρ.

Στην κλήρωση μετέχουν 26 ομάδες που είχαν απευθείας εισιτήριο και 6 ομάδες (ανάμεσά τους και η πρωταθλήτρια Ελλάδας) που κατάφεραν να προκριθούν μέσα από την προκριματική διαδικασία στην οποία μετείχαν 53 ευρωπαϊκές ομάδες!

Η σημερινή κλήρωση για την ΑΕΚ δεν έχει ιδιαιτερότητες και περιορισμούς λόγω του ότι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα και μπορεί να κληρωθεί με όλους τους υποψήφιους αντιπάλους της από το πρώτο, δεύτερο και τρίτο γκρουπ και όχι φυσικά από το τέταρτο στο οποίο έχει καταταγεί. Επίσης δεν έχει περιορισμούς για το αν θα τοποθετηθεί στα γκρουπ 1-4 ή 5-8 που διαχωρίζονται για τις ημέρες των αγώνων, προκειμένου να μην παίζουν οι ίδιες ομάδες Τρίτη ή Τετάρτη.

Στους οχτώ ομίλους που θα σχηματιστούν από τη σημερινή κλήρωση δεν μπορεί να μπουν ομάδες από την ίδια χώρα (όπως και ομάδες από Ρωσία και Ουκρανία) και φυσικά ομάδες από το ίδιο γκρουπ δυναμικότητας. Η κλήρωση θα ξεκινήσει από τις ομάδες που θα τοποθετηθούν επικεφαλής των οχτώ ομίλων από το πρώτο γκρουπ στο οποίο έχουν μπει οι κάτοχοι των δυο τροπαίων (Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης) και οι έξι πρωταθλήτριες από τα πρωταθλήματα Ισπανίας (Μπαρτσελόνα), Γερμανίας (Μπάγερν), Αγγλίας (Μάντσεστερ Σίτι), Ιταλίας (Γιουβέντους), Γαλλίας (Παρί Σεν Ζερμαίν) και Ρωσίας (Λοκομοτίβ Μόσχας).

Θα συνεχιστεί με το δεύτερο, το τρίτο και θα ολοκληρωθεί με το τέταρτο στο οποίο έχει μπει η ΑΕΚ που θα έρθει για να… κουμπώσει σχηματισμένο όμιλο με τρεις ομάδες που θα έχουν προηγηθεί και θα έχουν ήδη τοποθετηθεί. Αμέσως μετά την κλήρωση θα ξεκινήσει η διαδικασία για το αγωνιστικό πρόγραμμα των οχτώ ομίλων το οποίο θα ανακοινωθεί λίγο αργότερα.

Tα τρία παιχνίδια κάθε ομάδας θα είναι Τρίτη και τα υπόλοιπα τρία Τετάρτη και οι ώρες έναρξης θα είναι από εφέτος στις 19.55 και 22.00 ώρες Ελλάδος. Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου συνεχίζουν στη φάση των 16 και οι οχτώ τρίτες συνεχίζουν στους «32» του UEFA Europa League.

Οι ημερομηνίες των έξι αγωνιστικών

18/19 Σεπτεμβρίου: 1η αγωνιστική
2/3 Οκτωβρίου: 2η αγωνιστική
23/24 Οκτωβρίου: 3η αγωνιστική
6/7 Νοεμβρίου: 4η αγωνιστική
27/28 Νοεμβρίου: 5η αγωνιστική
11/12 Δεκεμβρίου: 6η αγωνιστική
17 Δεκεμβρίου: Κλήρωση της φάσης των «16»

Η κλήρωση θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport 1 και μέσα από το uefa.com. Tην ΑΕΚ στο Γκριμάλντι Φόρουμ του Μονακό θα εκπροσωπήσουν ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου και η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ, Αγγελική Αρκάδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Champions League αεκ κλήρωση αντίπαλοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ