Καταγγελία κατοίκων στο Μάτι -Εναν μήνα μετά την καταστροφή και ακόμη δεν έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος - iefimerida.gr

Καταγγελία κατοίκων στο Μάτι -Εναν μήνα μετά την καταστροφή και ακόμη δεν έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος

Αεροφωτογραφία από το καμένο Μάτι/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οτι δεν αντιμετωπίστηκε σωστά το θέμα του επικίνδυνου για την υγεία αμίαντου στο Μάτι καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι της περιοχής(Εξωραϊστικός Σύλλογός ΜΑΤΙ - Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Μάτι Αττικής - ΣΕΚΜΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, στη περιοχή υπάρχουν χιλιάδες τετραγωνικά ΕΛΛΕΝΙΤ, ενώ οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από μια εκ των τριών εταιρειών που διαθέτουν πιστοποίηση συλλογής και διαχείρισης αμιάντου, πως ο διαγωνισμός του Υπ. Υποδομών για την αποξήλωση και περισυλλογή-απομάκρυνση αμιάντου από την περιοχή ολοκληρώθηκε 40 ημέρες.

«Από το πρώτο δεκαήμερο μετά την καταστροφή, θέσαμε στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς κύριο Σταθάκη και κύριο Σπίρτζη τη σοβαρότητα του θέματος αυτού σημειώνει η ΣΕΚΜΑ. Πέρασε όμως κρίσιμος χρόνος χωρίς ενημέρωση και αντιμετώπιση τους θέματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Τα μέχρι στιγμής στοιχεία των αυτοψιών που έχουν κάνει οι εξειδικευμένες εταιρείες είναι απογοητευτικά και ιδιαιτέρως ανησυχητικά:

Στον ένα τομέα της περιοχής Μάτι (Από οδό Φυσιολατρών) έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 5000μ2 «ΕΛΛΕΝΙΤ» σε κόκκινα, κίτρινα, αλλά και σε πράσινα σπίτια. Ειδικά στην περιοχή της «Ζούγκλας» (περιοχή που συνορεύει με Κόκκινο Λιμανάκι), υπάρχουν πολύ μεγάλες ποσότητες. Από αυτά, τα 3000μ2 ήταν στο έδαφος θρυμματισμένα.

Τα συνεργεία αυτά διαπίστωσαν ότι σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε η περιοχή την πρώτη εβδομάδα μετά την πυρκαγιά, αρκετή ποσότητα έχει ήδη κοπεί, σκουπιστεί και απορριφθεί σε κάδους με μπάζα. Υπάρχει δηλαδή σημαντική ποσότητα που έχει συλλεχθεί και απορριφθεί από άγνοια» υπογραμμίζουν οι κάτοικοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μάτι φωτιά Υγεία αμίαντος κάτοικοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ