Σιγή από ΣΥΡΙΖΑ για τον ανασχηματισμό -Τι έγραψε η «Αυγή» - iefimerida.gr

Σιγή από ΣΥΡΙΖΑ για τον ανασχηματισμό -Τι έγραψε η «Αυγή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σιγή επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού και η μοναδική ανακοίνωση προήλθε από το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/ Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναγόρευσε σε μέγιστη δικαίωση του αγώνα για την άρση των ανισοτήτων των δύο φύλων τον ανασχηματισμό.


Το εν λόγω Τμήμα αναφέρεται στην υπουργοποίηση Παπακώστα – Ξενογιαννακοπούλου – Νοτοπούλου και τη γυναικεία κυριαρχία στο άλλοτε ανδροκρατούμενο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Εστω και καθυστερημένα, βελτιώνεται η πιο ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο και μάλιστα σε υπουργεία που μέχρι σήμερα θεωρούνταν και ήταν ανδροκρατούμενα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση ενώ γίνεται επίσης αναφορά στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «Κλεσθένη Ι» (ν. 4555/2018) για την αύξηση του αριθμού των γυναικών υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων (τουλάχιστον 40% επί του συνολικού αριθμού των υποψηφίων του οικείου συνδυασμού).
Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι «οι δύο αυτές πολιτικές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης είναι σημαντικές και δίνουν το στίγμα ενόψει της επικείμενης προεκλογικής χρονιάς όσον αφορά την προώθηση μέτρων και πρωτοβουλιών που μπορούν να ενισχύσουν ουσιαστικά τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε θέσεις ευθύνης», γράφει.

Μούδιασμα στην Αυγή

Χωρίς πανηγυρισμούς και το πρωτοσέλιδο της Αυγής, το οποίο εστιάζει στον Τσίπρα και όχι στα νέα πρόσωπα:

Σιγή από ΣΥΡΙΖΑ για τον ανασχηματισμό -Τι έγραψε η «Αυγή» | iefimerida.gr 0

Για την «Αυγή» η διεύρυνση στα νέα πρόσωπα είναι τρίτη κατά σειράν κατάκτηση και όχι πρώτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανασχηματισμός αυγή ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ