Πράσινο φως από ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. στο νόμο για την απελευθέρωση των ταξί - iefimerida.gr

Πράσινο φως από ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. στο νόμο για την απελευθέρωση των ταξί

Πράσινο φως από ΠΑΣΟΚ- ΝΔ στο νόμο για τα ταξί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε σε δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών και δημοσίων έργων, στο οποίο περιλαμβάνεται και η απελευθέρωση των ταξί.

Με βελτιωτικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, και με την καταψήφιση του επίμαχου άρθρου 148, που προβλέπει αύξηση του συντελεστή δόμησης στα νησιά για οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις, το νομοσχέδιο είναι έτοιμο να συζητηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί μία μέρα μετά.


Ο κ. Βορίδης, υιοθετώντας πλήρως σχετική πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία αυξάνεται ο συντελεστής χορήγησης αδειών ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια των περιοχών.

Ακόμα προβλέπεται ότι τα προμισθωμένα οχήματα θα πρέπει να έχουν από έξι μέχρι εννέα θέσεις, αντί 5- 9 που προβλεπόταν αρχικά. Στην Αθήνα θα χορηγηθούν 100 άδειες, στη Θεσσαλονίκη 50 και από 10 σε Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα αντίστοιχα, ενώ για τη χορήγηση άδειας προμισθωμένων οχημάτων προτεραιότητα έχουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί.

Επίσης, μειώνεται το ποσοστό συγκέντρωσης αδειών στην Αθήνα στο 3%, από 5% που ήταν αρχικά, και στην περιφέρεια στο 5% από 10%. Ο υπουργός Υποδομών προανήγγειλε και αλλαγές στη φορολογία για τις μεταβιβάσεις αδειών, οι οποίες είναι, όπως είπε, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών και θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί. Όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, πλην του άρθρου 148 που καταψηφίστηκε, υπερψηφίστηκαν από τους βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ