Οι καυτοί φάκελοι στο τραπέζι του νέου υπουργού Δικαιοσύνης- Novartis και προαγωγές δικαστών - iefimerida.gr

Οι καυτοί φάκελοι στο τραπέζι του νέου υπουργού Δικαιοσύνης- Novartis και προαγωγές δικαστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και είναι ο νεότερος υπουργός Δικαιοσύνης και γνωρίζει τον χώρο καλά, οι φάκελοι που κληρονομεί από τον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή είναι καυτοί.

Ο Μιχάλης Καλογήρου, μέχρι πρότινος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός φίλος του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν γνώριζε ότι θα αλλάξει θέση. Μέχρι που τον πήρε τηλέφωνο ο Πρωθυπουργός.

Χαμηλών τόνων, ο 43χρονος δικηγόρος έχει μπροστά του δικογραφίες που χειρίζονται οι δικαστές, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν «κραδασμούς» στην προεκλογική περίοδο που ηδη έχει ξεκινήσει.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του θα βρεθεί μπροστά στις προαγωγές των δικαστών. Τρεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και δύο του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού εκείνος θα πρέπει να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τα πρόσωπα που κρίνει ότι πρέπει να λάβουν το αξίωμα.

Οι πολλές φορές «πολεμικές» σχέσεις που είχε ο Σταύρος Κοντονής με τους δικαστές, βρίσκονται πάνω στο τραπέζι του νέου υπουργού, αφού θα πρέπει να κάνει σοβαρές προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης που προκαλούσε η εκρηκτική και υπεροπτική περσόνα του Σταύρου Κοντονή. Ενώ η εξαγγελθείσα διάσπαση του Πρωτοδικείου, με τις γνωστές αντιδράσεις, βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος.

Επιπλέον, θα πρέπει να διαχειριστεί πολιτικά την υπόθεση Novartis, δικογραφία η οποία ανοίγει ξανά, μετά την διαβίβασή της από την βουλή στους εισαγγελείς, ενώ το ίδιο πρέπει να κάνει και με τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος θα απολογηθεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι γι αυτούς τους λόγους επελέγη στον κρίσιμο τομέα της Δικαιοσύνης, τον οποίο γνωρίζει από την θέση του υπερασπιστή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ