Δραματικά βίντεο από το «Ελ. Βενιζέλος»: Οι 875 επιβάτες με σωσίβια, καπνοί παντού [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Δραματικά βίντεο από το «Ελ. Βενιζέλος»: Οι 875 επιβάτες με σωσίβια, καπνοί παντού [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικές ώρες βίωσαν πάνω από 1.000 επιβαίνοντες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» (875 επιβάτες και 140 άτομα πλήρωμα), στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα σε φορτηγό στο γκαράζ, και ενώ το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά έπλεε ανοιχτά της Υδρας. Το πλοίο μετέφερε επίσης 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Δραματικά βίντεο από το «Ελ. Βενιζέλος»: Οι  875 επιβάτες με σωσίβια, καπνοί παντού [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αμέσως δόθηκε εντολή για εκκένωση, και τα μέλη του πληρώματος μοίρασαν στους επιβάτες σωσίβια, ενώ κατέβασαν και τη μεγάλη σωστική λέμβο. Όλοι κατόπιν εντολής εγκατέλειψαν το εσωτερικό του πλοίου που είχε γεμίσει με καπνό, και κατευθύνθηκαν προς τα πάνω καταστρώματα.

Δραματικά βίντεο από το «Ελ. Βενιζέλος»: Οι  875 επιβάτες με σωσίβια, καπνοί παντού [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ωστόσο, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και στις 02:30 τη νύχτα και το πλοίο ξεκίνησε την επιστροφή του στον Πειραιά. Λίγο μετά τις 7 το πρωί, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση όλων των επιβατών στον Πειραιά.

Δραματικά βίντεο από το «Ελ. Βενιζέλος»: Οι  875 επιβάτες με σωσίβια, καπνοί παντού [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια της φωτιάς

Στο πλοίο επέβαινε και ο δήμαρχος Πλατανιά, ο οποίος περιέγραψε όλα όσα έζησε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο.

Πηγή: flashnews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελ.Βενιζέλος πλοίο φωτιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ