Μυρσίνη Ζορμπά, από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Μυρσίνη Ζορμπά, από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η σύσταση της νέας κυβέρνησης, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Της θέση της Λυδίας Κονιόρδου, στο υπουργείο Πολιτισμού, αναλαμβάνει η Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία ορίστηκε ως νέα υπουργός Πολιτισμού.

Η Μυρσίνη Ζορμπά είναι πρώην εκδότρια (Εκδόσεις Οδυσσέας), ενώ υπήρξε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, διορισμένη από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη από το 2000 μέχρι το 2004.

Η νέα υπουργός Πολιτισμού έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1972, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Ρώμη, στη Φιλοσοφία του Δικαίου. Σημειώνεται επίσης, ότι το 1992 διετέλεσε σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού για θέματα πολιτικής βιβλίου και ανάγνωσης.

Από το 2006 έως σήμερα διδάσκει πολιτισμική θεωρία και πολιτική στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του ΕΑΠ. Στη διάρκεια της θητείας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετείχε στην Επιτροπή Πολιτισμού και συνέταξε Έκθεση για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Βιομηχανία.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα Δικαιώματα του Παιδιού, συμμετείχε σε ευρωπαϊκές επιτροπές και δίκτυα, ίδρυσε μαζί με άλλους το Δίκτυο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, του οποίου είναι από το 2004 έως σήμερα πρόεδρος.

Το 2008-9 ήταν διευθύντρια του Βιομηχανικού Μουσείου Σύρου. Είναι μέλος του ΔΣ του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Κοινωνίας.

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες και από το 2005 αρθρογραφεί τακτικά στο περιοδικό Μεταρρύθμιση για θέματα πολιτισμικής πολιτικής.

Βιβλία της: Η κρατική πολιτική για το βιβλίο, Οδυσσέας, 1995, Από τα Εξάρχεια στις Βρυξέλλες, Οδυσσέας, 2004.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ