Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της ΠΑ που συνετρίβη - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της ΠΑ που συνετρίβη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Τ2Ε Buckeye που εντοπίστηκε νεκρός λίγο μετά τις 10.30 το πρωί.

Ο άτυχος κυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός από ομάδες Έρευνας και Διάσωσης, περίπου 2 ώρες μετά την συντριβή του αεροσκάφους σε δύσβατη περιοχή 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Ο 39χρονος Νικόλαος Βασιλείου ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Ο άτυχος κυβερνήτης, Νίκος Βασιλείου

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη δέκα λεπτά πριν τις 9 το πρωί, 9 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Ο επισμηναγός Νίκος Βασιλείου εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους

Φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους:

Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της ΠΑ που συνετρίβη | iefimerida.gr 2
Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της ΠΑ που συνετρίβη | iefimerida.gr 3
Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της ΠΑ που συνετρίβη | iefimerida.gr 4

Σώος ο συγκυβερνήτης

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξαν νεκρό τον χειριστή του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, περίπου μιάμιση ώρα μετά την πτώση του Τ-2.

Oι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.

Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και καθεται στην πίσω θέση.

Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί.

Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της ΠΑ που συνετρίβη | iefimerida.gr 5

Ο διασωθείς επισμηναγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Η περιοχή που συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος είναι δύσβατη. Το Τ-2 έπεσε μέσα σε χαράδρα και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους σκοτώθηκε κατά την πτώση.

Στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma κι ακόμη ένα ελικόπτερο Agusta Bell. Μεταφέρονται επίσης στην περιοχή και εξειδικευμένα μέλη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της ΠΑ που συνετρίβη | iefimerida.gr 6
Αυτός είναι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της ΠΑ που συνετρίβη | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νεκρός κυβερνήτης αεροσκάφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ