Η Δούρου απαντά στον Καπερνάρο: Η Περιφέρεια ουδεμία γνώση μπορούσε να έχει για το οποιοδήποτε σχέδιο του Δήμου Μαραθώνα - iefimerida.gr

Η Δούρου απαντά στον Καπερνάρο: Η Περιφέρεια ουδεμία γνώση μπορούσε να έχει για το οποιοδήποτε σχέδιο του Δήμου Μαραθώνα

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διευκρίνηση της Περιφέρειας Αττικής και δήλωση της Ρένας Δούρου, ήρθε η απάντηση στον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο για τα όσα κατήγγειλε στον Ελεύθερο Τύπο, με αφορμή τη μήνυση της οικογένειας Φύτρου για τη φωτιά στο Μάτι.

Ο δικηγόρος της Βαρβάρας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος, σε δήλωση του στον Ελεύθερο Τύπο κατήγγειλε ότι είχε ενημερωθεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πως δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το σχέδιο πολιτικής προστασίας αλλά όπως αποδείχθηκε δεν έκανε τίποτα απολύτως.

Η Ρένα Δούρου με ανάρτησή της στο Facebook αλλά και με ανακοίνωση-διευκρίνιση της Περιφέρειας Αττικής απαντά ουσιαστικά στον κ. Καπερνάρο πώς ούτε η περιφερειάρχης, ούτε οποιαδήποτε υπηρεσία της περιφέρειας Αττικής γνώριζαν ή θα μπορούσαν να γνωρίζουν το οποιοδήποτε σχέδιο του δήμου Μαραθώνα, καθώς οι Δήμοι δεν ελέγχονται από την εκλεγμένη Περιφέρεια.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας για όσα ισχυρίστηκε ο δικηγόρος:

«Σχετικά με το δημοσίευμα που αναφέρεται σε δηλώσεις δικηγόρου, σχετικά με τα πρακτικά συνεδρίασης του Δήμου Μαραθώνα. Σύμφωνα με αυτές, η Περιφερειάρχης είχε ενημερωθεί ότι δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα. Ως γνωστόν οι Δήμοι ούτε ελέγχονται από την αιρετή Περιφέρεια ούτε είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν στην αιρετή Περιφέρεια τις αποφάσεις τους ή τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Αν κάποια από αυτά χρειάζεται να υποβληθούν για έλεγχο νομιμότητας, αυτά τίθενται προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που δεν έχει καμία σχέση με την αιρετή Περιφέρεια. Με απλά λόγια: η Περιφέρεια δεν είναι ο Προϊστάμενος ούτε ο Επιθεωρητής των Δήμων. Εξ αυτών συνάγεται ότι η Περιφερειάρχης και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ουδεμία γνώση είχαν ή μπορούσαν να έχουν για ύπαρξη ή μη ύπαρξη οιουδήποτε σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα».

Επίσης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με δήλωση της στα social media απάντησε στον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο αναφέροντας για το αν γνώριζε η Περιφέρεια το σχέδιο του Δήμου Μαραθώνα:

«Επειδή είπαμε ότι θα τα λέμε όλα από εδώ πλέον.

Διάβασα σε μία κυριακάτικη εφημερίδα, ότι γνωστός δικηγόρος συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, επιχειρεί να ρίξει ευθύνες στην Περιφέρεια σχετικά “με έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας και για το σχέδιο πολιτικής προστασίας…και για επιχειρησιακό…”.

Κύριος οίδε τι εννοεί για την καταστροφή στο Μάτι.

Του φταίει η Δούρου και η Περιφέρεια Αττικής.

Και αυτό έπρεπε και καλά να το γνωρίζω εγώ για να… επέμβω.

Ας μάθει λοιπόν μια και καλή τα εξής:

οι Δήμοι δεν ελέγχονται από την αιρετή Περιφέρεια.

Οτιδήποτε χρειάζεται να υποβάλλουν για έλεγχο νομιμότητας, το θέτουν προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που δεν έχει καμία σχέση με την αιρετή Περιφέρεια.

Μαθαίνω ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος υπηρετεί και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως αιρετός.

Άρα θα όφειλε να γνωρίζει…

Η επιβεβλημένη απόδοση ευθυνών και ο σεβασμός στις οικογένειες των θυμάτων δεν υπηρετείται με τη διασπορά ψεμμάτων και την ασύγγνωστη άγνοια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρένα Δούρου περιφέρεια Καπερνάρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ