Κρήτη: Ολες οι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο της Κυριακής - iefimerida.gr

Κρήτη: Ολες οι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο της Κυριακής

Αυγουστιάτικη πανσέληνος (Φωτογραφία: Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Κρήτης θα γίνουν σε όλη την Κρήτη για την Πανσέληνο του Αυγούστου το Σάββατο και την Κυριακή.

Συνολικά στο νησί η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει επτά διαφορετικές εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο και την προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων που γίνεται τα τελευταία χρόνια κατά την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Στον προγραμματισμό έχει ενταχτεί και η πρώτη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στην Κρήτη η οποία και θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στο Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων, εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χερσονήσου, η Περιφέρεια Κρήτης, το υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με την Χορωδία Μαλίων.

Η συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη έχει τίτλο «Τη ζωή μου ξετυλίγω» και θα γίνει με τη συμμετοχή της χορωδίας Μαλίων υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αντωνικάκη στον αρχαιολογικό χώρο ο οποίος θα παραμείνει ανοικτός από τις 21:00 έως τη λήξη της εκδήλωσης, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται για μια μεγάλη συναυλία που ξετυλίγει την ως εδώ πορεία του συνθέτη, με γνωστές αγαπημένες επιτυχίες του, παιγμένες με λίγο καινούργιο και απρόβλεπτο τρόπο, και, βέβαια, κάποια νέα κομμάτια από την επόμενη δισκογραφική δουλειά του, που θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα. Μια βραδιά μουσικής, χαρισμένη σε όσα γίναν, μείναν αλλά και έρχονται. «Είναι, ειλικρινά, μεγάλη η χαρά μου που θα βρεθώ ξανά «μπροστά στον κόσμο». Τώρα, φαίνεται, είναι η στιγμή, που εγώ νωρίτερα περίμενα. Χαίρομαι που θα δω αγαπημένα, αν και «άγνωστα» πρόσωπα, γιατί ξέρω πια τι σημαίνει η μουσική μου για σας, αλλά ξέρετε κι εσείς τι σημαίνει η αγάπη και η υποστήριξή σας, για μένα», τονίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί αφορούν στα Χανιά σήμερα Σάββατο στις 21:00, τη συναυλία του μουσικού σχήματος Traveling Light (Lynch-Καλούδης-Λιμάκης) στον αύλειο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων. Ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό από τις 20:00, με δυνατότητα επίσκεψης στην περιοδική έκθεση αφίσας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τίτλο «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, 1929-2009».

Την Κυριακή, 26 Αυγούστου στις 20:30, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη θα αποδώσει έργα των Ντβόρζακ, Θεοδωράκη, Πονκιέλι και Μπραμς (Γιορτές Ρόκκας 2018). Την ίδια ημέρα, Κυριακή 26 Αυγούστου, ο αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

Στο Ρέθυμνο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, γιορτάζουν την πανσέληνο του Αυγούστου με μία εικαστική παρέμβαση στη Μινωική Νεκρόπολη Αρμένων. Τέσσερις καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους για τον συγκεκριμένο τόπο. «Διελεύσεις / Crossings» ονομάζεται η έκθεση με την επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού. Τα Εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018, στις 20:00 στο Υστερομινωϊκό Νεκροταφείο Αρμένων. Τη βραδιά των εγκαινίων και με το φως της σελήνης, ο ποιητής Γιώργος Δουατζής θα διαβάσει ποίηση για τον έρωτα και τον θάνατο του Τάσου Λειβαδίτη.

Στο Ηράκλειο αύριο Κυριακή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα δοθεί συναυλία με το μουσικό σύνολο «Vamos Ensemble» και την Ιωάννα Φόρτη στον κήπο του μουσείου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00 ενώ παράλληλα θα είναι ανοικτός ο προαύλιος χώρος του αρχαιολογικού χώρου της Φαιστού από όπου υπάρχει η δυνατότητα θέασης του μινωικού ανακτόρου. Επίσης σε λίγη ώρα ξεκινάει ημερίδα με τίτλο: "Μεσαρά, η γενέτειρα των μύθων" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς στον Αμπελούζο. Οι εργασίες της ημερίδας θα κλείσουν με συναυλία από το μουσικό σχήμα "Αρμός".

Τέλος στο Λασίθι στην Ενετική έπαυλη DE MEZZO, στην Ετιά του Δήμου Σητείας, στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο της Ενετικής έπαυλης De Mezzo με το έργο «ΙΩΝΙΚΟ- Τραγούδια του έρωτα σε καιρούς προσφυγιάς" του συνθέτη Δημήτρη Σφακιανάκη, με το Μουσικό Σύνολο «ΧΡΟΕΣ".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανσέληνος εκδηλώσεις Κρήτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ