ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι» σε Σκουρλέτη από προεδρικούς, δεν τον θέλουν για γραμματέα -Σενάριο για Τζανακόπουλο - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι» σε Σκουρλέτη από προεδρικούς, δεν τον θέλουν για γραμματέα -Σενάριο για Τζανακόπουλο

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε αχαρτογράφητα νερά μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρόσωπο ή τα πρόσωπα(;) που θα διεκδικήσουν τη θέση του γραμματέα, σε μια περίοδο που η απόλυτη συστράτευση παραμένει το πρώτο ζητούμενο για να μπει το κυβερνών κόμμα στην εκλογική μάχη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου συγκλίνουσες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι δεν έγινε συζήτηση για ονόματα. Ούτε υπήρξε εισήγηση από τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε από τα άλλα στελέχη, πλην μέρους προερχομένων από την «Ενωτική Τάση» που κατά το τέλος της συνεδρίασης υποστήριξαν ότι η υποψηφιότητα Σκουρλέτη συναντά μεγάλη αντίδραση από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που στοιχίζονται με την «Ενωτική Τάση». Σχεδόν παράλληλα, διαρροές ήθελαν τον Νίκο Παππά να είναι η πρόταση που ρίχουν στο τραπέζι ως αντίβαρο στον Πάνο Σκουρλέτη, το όνομα του οποίου ένωσε «53» και λοιπές δυνάμεις.

Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς βρισκόταν στις Πρέσπες, ενώ, σύμφωνα ασφαλείς πληροφορίες, πιθανότατα θα αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο.

Προς άρση του αδιεξόδου και ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για να εκλέξει νέο γραμματέα, ο πρωθυπυοργός «αποδεσμεύτηκε» να προτείνει το όνομα που ο ίδιος θα επιλέξει για να αρθεί το αδιέξοδο, μετά τις αιφνίδιες(;) αντιδράσεις της «Ενωτικής Κίνησης» στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Σκουρλέτη.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γιατί -κατά τα φαινόμενα- ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη και εκεί που συζητούσε με τον Πάνο Σκουρλέτη το ενδεχόμενο να μετατεθεί στην Κουμουνδούρου, τώρα βάζουν εμπόδιο στελέχη τάσης που στηρίζει τον πρόεδρο.

Ως τη Δευτέρα, που οι διαβουλεύσεις θα ενταθούν, μένει να αποδειχθεί αν είναι αληθινές οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Τσίπρα να προτείνει νέο πρόσωπο και πολύ στενό του συνεργάτη να αναλαμβάνει να αναδιοργανώσει το κόμμα και να αναδιατάξει τις κομματικές δυνάμεις για την εκλογική μάχη.

Ο Τζανακόπουλος

Οι πληροφορίες αυτές φέρουν τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να αναλαμβάνει αυτό το δύσκολο ρόλο. Μένει όμως να φανεί αν θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν εν τοις πράγμασι, καθώς είναι φανερό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι ισορροπιών αλλά και συσχετισμών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πεδίο το πρόσωπο του νέου γραμματέα.

Θα εξασφαλίσει η πρόταση Τσίπρα την υποστήριξη από τους πάντες; Ή θα υπάρξουν σκέψεις για άλλο υποψήφιο από την τάση των «53»; Κι αν υπάρξει τελικά μία υποψηφιότητα, πόσα λευκά ψηφοδέλτια θα πέσουν στις κάλπες;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ