Τρέλα στη Βραζιλία: Ο Λούλα πρώτος στις δημοσκοπήσεις, μέσα από τη φυλακή - iefimerida.gr

Τρέλα στη Βραζιλία: Ο Λούλα πρώτος στις δημοσκοπήσεις, μέσα από τη φυλακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας και πρώην εμβληματική φιγούρα της αριστεράς, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για διαφθορά, είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις με 40% πρόθεση ψήφου.


Αυτό σημαίνει ότι 57 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι είναι έτοιμοι να ξαναψηφίσουν κάποιον που υπήρξε πρόεδρός τους (2003-2010) αλλά καταδικάστηκε για δωροδοκία και διαφθορά εκατομμυρίων.
Από τον περασμένο Απρίλιο, εκτός από τους φύλακες και κάποιους σπάνιους επισκέπτες, κανείς δεν είδε ή άκουσε τον Λουίζ Ινάσιο ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στο νότο της Βραζιλίας 12 ετών, για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Αυτός ο ρήτορας της αριστεράς, έχει χάσει το δικαίωμα λόγου: δεν δικαιούται πια να εκφράζεται παρά μόνο γραπτά. Παρότι ο ίδιος δηλώνει υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο, εντούτοις δεν έχει δικαίωμα εκλογής.


Ωστόσο, τρεις δημοσκοπήσεις του δίνουν 37-39% των ψήφων, δηλαδή 10 μονάδες πάνω από τον περασμένο Ιούνιο, την ώρα που η δικαιοσύνη θα του αφαιρέσει επίσημα το δικαίωμα εκλογής στις 17 Σεπτεμβρίου.


Πώς ο Λούλα κατορθώνει να πάρει τέτοια ποσοστά, ενώ δεν έχει δικαίωμα λόγου και είναι κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους μιας φυλακής;
«Ο λαός θέλει τον Λούλα», δηλώνει το Εργατικό Κόμμα (ΡΤ) από το οποίο προέρχεται ο 72χρονος Λούλα. «Ο Λούλα αυξάνει τα ποσοστά γιατί είναι γνωστός, τους άλλους υποψηφίους δεν τους ξέρουν», εκτός από τον Jair Bolsonaro, έναν ακραίο ακροδεξιό πολιτικό, ο οποίος έρχεται δεύτερος σε όλες τις δημοσκοπήσεις
Ενώ οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Οκτωβρίου, το 28% των ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι αν ο Λούλα δεν είναι υποψήφιος.
Αντικαταστάτης του είναι ο Fernando Haddad, πρώην δήμαρχος του Σάο Πάολο, ο οποίος συγκεντρώνει μόνο 4% της πρόθεσης ψήφου, στην τελευταία δημοσκόπηση. Μόνο το 31% των ψηφοφόρων του Λούλα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον πρώην δήμαρχο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λούλα φυλακή δημοσκοπήσεις πρώτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ