Συνελήφθησαν & ομολόγησαν 3 αλλοδαποί για το έγκλημα στου Φιλοπάππου - iefimerida.gr

Συνελήφθησαν & ομολόγησαν 3 αλλοδαποί για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί για τον θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα στου Φιλοπάππου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο Πακιστανούς, έναν 17χρονο και έναν 26χρονο, και έναν Ιρακινό. Οι Πακιστανοί εντοπίστηκαν στην Ειδομένη, ο Ιρακινός στην Αθήνα.

Οι τρεις προσαχθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ομολογήσει την πράξη τους, αρνούμενοι όμως ότι έσπρωξαν τον Νίκο Μουστάκα στο γκρεμό. Υποστηρίζουν ότι επιχείρησαν να ληστέψουν εκείνον και τη φίλη του με την απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού, ο νεαρός αντιστάθηκε, παραπάτησε, γλίστρησε και έπεσε στον γκρεμό.

Τους δύο εκ των συλληφθέντων έχει αναγνωρίσει και η Πορτογαλίδα φίλη του άτυχου Νίκου.

Αμέσως μετά τη ληστεία απενεργοποίησαν τα κινητά τους και κλείδωσαν τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φοβούμενοι ότι θα τους εντοπίσουν.

Ακολούθως, οι δύο Πακιστανοί προσπάθησαν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Πήγαν οδικώς στη Θήβα και στη συνέχεια στην Ειδομένη, όπου από κρυφά περάσματα θα επιχειρούσαν να περάσουν στα Σκόπια και από εκεί στην κεντρική Ευρώπη.

Το κινητό του άτυχου Νίκου βρέθηκε στον χώρο όπου έγινε το περιστατικό και της φίλης του 30 μέτρα από το σημείο της επίθεσης, καθώς, όπως φαίνεται, οι ληστές φεύγοντας το πέταξαν.

Να σημειωθεί ότι οι δύο εκ των προσαχθέντων είναι σεσημασμένοι για ληστείες με τον ίδιο τρόπο, στην ίδια περιοχή, ενώ ο 17χρονος, παρότι βρίσκεται μόνο έναν χρόνο στην Ελλάδα, έχει συλληφθεί αρκετές φορές για ληστείες τέτοιου τύπου.

Πώς έφθασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί

Ανδρες της ομάδας ΟΠΚΕ κατάφεραν να μάθουν πολύ γρήγορα ποιοι ήταν οι τρεις δράστες και να ξεκλειδώσουν την ταυτοποίησή τους.

Η 23χρονη εδώ και πολλές ημέρες είχε αναγνωρίσει, μετά βεβαιότητας, τους δύο δράστες στις φωτογραφίες που της είχαν δείξει.

Τα αποτυπώματα του ενός, μάλιστα, βρέθηκαν σε ένα σακουλάκι στην τσάντα της κοπέλας.

Οι αστυνομικοί είχαν επίσης την πληροφορία ότι οι δύο επιχειρούν να διαφύγουν στο εξωτερικό και εδώ και ημέρες κλιμάκιο βρέθηκε στην Ειδομένη προσπαθώντας να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει, όπως και έγινε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Μουστάκας Φιλοπάππου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ