Θα σας φρικάρει! Ετσι είναι το σώμα ενός ανθρώπου μετά από κολύμπι 163 χλμ. [εικόνες] - iefimerida.gr

Θα σας φρικάρει! Ετσι είναι το σώμα ενός ανθρώπου μετά από κολύμπι 163 χλμ. [εικόνες]

O Maarten van der Weijden κολύμπησε 163 χλμ σε 55 ώρες. Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από νεαρή ηλικία, ο Maarten van der Weijden από την Ολλανδία είχε δείξει πως επρόκειτο για ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο κολύμβηση. Ωστόσο, πριν ξεκινήσει η καριέρα του, ήρθε αντιμέτωπος με μια πρόκληση που θα μπορούσε να δώσει τέλος στα όνειρά του.

Ο Μάαρτεν διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία μόλις 19 ετών
Παρόλα αυτά πάλεψε και κέρδισε το χρυσό στους ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008
ΑΠοφάσισε να κολυμπήσει 200 χιλιόμετρα προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευν για τη θεραπεία του καρκίνου
Αλλά διένυσε τα 163 χιλιόμετρα της απόστασης. Εδώ με την σύζυγό του και την κόρη τους
Έτσι είναι τα χέρια του μετά από 55 ώρες κολύμβηση

Σε ηλικία μόλις 19 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο. Οι προβλέψεις των γιατρών δεν ήταν ελπιδοφόρες και είπα πως ο Maarten είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει από την λευχαιμία. Αλλά ο Maarten τους απέδειξε ότι έκαναν λάθος. Όχι μόνο νίκησε τον καρκίνο, αλλά επέστρεψε γρήγορα στις πισίνες, μόλις 2 χρόνια μετά τη διάγνωσή του.


Προς έκπληξη όλων, ο επιζήσας κατόρθωσε να απογειώσει την καριέρα του κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.


Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι αθλητές θέλουν να ξεπερνούν διαρκώς τα όρια και ο Maarten δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Πρόσφατα, ο κολυμβητής προσπάθησε να διασχίσει και τα 200 χιλιόμετρα του Elfstedentocht. Ο μόνος λόγος που αποφάσισε να το κάνει αυτό, ήταν για την συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα για τον καρκίνο.


Το κολύμπι ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει 3 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων μικρών στάσεων για ξεκούραση. Ωστόσο, καθώς ο Maarten κολυμπούσε, αρρώστησε και το νερό κρίθηκε πως ήταν πολύ μολυσμένο για να συνεχίσει. Είχε καταφέρει να διανύσει μια απόσταση 163 χιλιομέτρων σε 55 ώρες.


Και παρόλο που δεν ήταν σε θέση να φτάσει το στόχο των 200 χιλιομέτρων, η εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων ήταν τεράστια επιτυχία. Ο κολυμβητής συγκέντρωσε ποσό άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έτσι είναι τα πόδια του μετά από τόσες ώρες στο νερό
Μπορεί να μην κατάφερε το στόχο του, αλλά συγκέντρωσε πολλά χρήματα
Θα σας φρικάρει! Ετσι είναι το σώμα ενός ανθρώπου μετά από κολύμπι 163 χλμ. [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ