Τρεις βραβευμένες χορογράφοι από τη Μεσόγειο στήνουν παράσταση μέσα στο κάστρο της Μονεμβασιάς - iefimerida.gr

Τρεις βραβευμένες χορογράφοι από τη Μεσόγειο στήνουν παράσταση μέσα στο κάστρο της Μονεμβασιάς

Η Rachel Erdos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα μέρος όπου το κάλλος συναντά την ιστορία, στο επιβλητικό Κάστρο Μονεμβασίας, 8 και 15 Σεπτεμβρίου ο Mεσογειακός οργανισμός Between the Seas σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη θα συστήσει 3 σύγχρονες, βραβευμένες χορογράφους από τη Μεσόγειο.

Η Rachel Erdos, η Paula Quintana και η Ravid Abarbanel θα φιλοξενηθούν έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, στη Μονεμβασία, όπου θα δουλέψουν πάνω σε νέα έργα τους.

Στις 8 και 15 Σεπτεμβρίου στις 9:30 μ.μ. θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους μέσα από δύο ανοιχτές για το κοινό παραστάσεις με φόντο το μαγευτικό σκηνικό του Κάστρου Μονεμβασίας.

Το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή το ελληνικό κοινό με τον σύγχρονο χορό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κέντρου Μεσογειακών διαπολιτισμικών ανταλλαγών στο Κάστρο Μονεμβασίας όπου το φυσικό κάλλος και η αρχαιολογική σημασία του τόπου θα αναδεικνύονται μέσα από υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική έρευνα και δημιουργία από ανερχόμενους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες σε συνεργασία με τον τοπικό πληθυσμό.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, όσον αφορά τη συμμετοχή της Rachel Erdos.

Τα έργα που θα παρουσιάσουν οι τρεις διακεκριμένες χορογράφοι είναι τα εξής:

Paula Quintana, η χορογράφος που έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια προσωπική γλώσσα με επιρροές από τον σύγχρονο χορό, το φλαμένκο και το θέατρο

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου Rachel Erdos - No Man's Land
Ποιος είναι ο απροσδιόριστος χώρος μεταξύ μας; Μπορούμε να τον διαμορφώσουμε; Είναι ασφαλής; Πώς προστατεύουμε το χώρο μας και πώς αλληλεπιδρούμε μέσα σε αυτόν; Πόσο χώρο καταλαμβάνουμε και κατά πόσο αυτό συμβαίνει πραγματικά; Ποιες είναι οι πολιτικές προεκτάσεις αυτού του χώρου; Είναι τα σώματά μας ο τόπος μας; Πώς κατοικούμε μέσα σε αυτά; Υπάρχει διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Paula Quintana, η χορογράφος που έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια προσωπική γλώσσα με επιρροές από τον σύγχρονο χορό, το φλαμένκο και το θέατρο, συνεργάζεται με τον κινηματογραφιστή Candida Armas για τη δημιουργία ενός πειραματικού φιλμ που συνδυάζει εικόνα και κίνηση εμπνευσμένη απευθείας από το χώρο της Μονεμβασίας.

Η Ravid Abarbanel εξερευνά την έννοια του σπιτιού στην υπαρξιακή αλλά και την υλική του διάσταση

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου Ravid Abarbanel - Wildhome
Σε συνεργασία με τους Ισπανούς καλλιτέχνες Mario G. Saez και Carmen Larraz, η Ravid Abarbanel εξερευνά την έννοια του σπιτιού στην υπαρξιακή αλλά και την υλική του διάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται σε σχέση με τις ποικίλες ταυτότητες που ο καθένας ενσωματώνει, καθώς και με την προσωπική και συλλογική του ιστορία.

Η Ισραηλινή χορογράφος Rachel Erdos θα πραγματοποιήσει στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου ένα τρίωρο masterclass

Ανοιχτή πρόβα και masterclass
Παράλληλα με την προετοιμασία και την παρουσίαση των παραστάσεων η Ισραηλινή χορογράφος Rachel Erdos θα πραγματοποιήσει στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου ένα τρίωρο masterclass και μία ανοιχτή πρόβα που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους. Το κόστος συμμετοχής για το masterclass είναι 80 ευρώ. Πληροφορίες/εγγραφές: betweentheseasfestival@gmail.com

3 σύγχρονες χορογράφοι από τη Μεσόγειο στο Κάστρο Μονεμβασίας
8 & 15 Σεπτεμβρίου, Ώρα έναρξης: 21.30, Είσοδος Ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάστρο Μονεμβασίας Between the Seas χορός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ