Νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι -«Θα αποδοθούν οι ευθύνες» - iefimerida.gr

Νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι -«Θα αποδοθούν οι ευθύνες»

Από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μάτι-Φωτογραφία:Intimenews/Γιάννης Λιάκος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μάτι βρέθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Αυγούστου, ακριβώς έναν μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σύντομη δήλωσή του στις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δυστυχώς, η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση παραμένει βουβή, αλλά έντονη σε αυτή την περιοχή. Είναι προσωπική μου δέσμευση να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η περιοχή, να αποκτήσει τον χαρακτήρα της, αλλά και να βελτιωθούν στρεβλώσεις που υπήρχαν κατά το παρελθόν. Δέσμευσή μου είναι, επίσης, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, εκεί που πρέπει. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα κάνει τη δουλειά της. Αλλά σε μία δημοκρατία υπάρχει ευθύνη, και υπάρχει και λογοδοσία. Και κάποιοι έφταιγαν που 96 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άλλοι άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Μάτι και στον Νέο Βουτζά, χωρίς να έχει ενημερώσει δημοσογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς, θέλησε να ενημερωθεί για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην πληγείσα από τη φονική πυρκαγιά περιοχή.

Για δεύτερη φορά επισκέπτεται το Μάτι/Φωτογραφία:Intimenews

Ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ραφήνας Γιώργο Κοκκόλη για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων, με την απομάκρυνση του αμιάντου, με τις ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, αλλά και με τις διαδικασίες καθαρισμού της περιοχής.

«Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα είναι η ασφάλεια των πολιτών», είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, έκανε λόγο για «ασυγχώρητη καθυστέρηση» όσον αφορά την πορεία των εργασιών αποκατάστασης, για να αισθάνονται ασφαλείς οι κάτοικοι της περιοχής.

Νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι -«Θα αποδοθούν οι ευθύνες» | iefimerida.gr 1

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους ανάμεσα στα καμένα, συνομίλησε και με πολίτες, καθώς και με εργαζόμενους στον καθαρισμό, ενώ κατά την επίσκεψή του συνοδευόταν από τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής/Φωτογραφία:Intimenews

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά και ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους.

Κατά την επίσκεψή του o κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη/Φωτογραφία: Intimenews

Να σημειωθεί ότι η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν στις 26 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την ημέρα της ανείπωτης τραγωδίας.

Νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι -«Θα αποδοθούν οι ευθύνες» | iefimerida.gr 4
Νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι -«Θα αποδοθούν οι ευθύνες» | iefimerida.gr 5
Νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι -«Θα αποδοθούν οι ευθύνες» | iefimerida.gr 6
Νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι -«Θα αποδοθούν οι ευθύνες» | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μητσοτάκης μάτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ