Το 17χρονο «θύμα» της Αρτζέντο εξηγεί γιατί δεν έκανε την καταγγελία δημοσίως - iefimerida.gr

Το 17χρονο «θύμα» της Αρτζέντο εξηγεί γιατί δεν έκανε την καταγγελία δημοσίως

Η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στην Άζια Αρτζέντο θέλησε να δώσει ο 22χρονος ηθοποιός Τζίμι Μπένετ που την κατηγόρησε ότι του επιτέθηκε σεξουαλικά το 2013.

Ο νεαρός ηθοποιός Τζίμι Μπένετ
Η Άζια Αρτζέντοείχε παίξει με τον Τζίμι Μπένετ σε μία ταινία όταν αυτός ήταν μόλις 7 ετών.

Ο ηθοποιός δημοσίευσε μια δήλωσή του στο Hollywood Reporter, αφότου η Αρτζέντο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της την Τρίτη.


«Δεν μίλησα εξ αρχής για την ιστορία μου επειδή επέλεξα να το χειριστώ ιδιωτικά με τον άνθρωπο που με αδίκησε» ανέφερε ο Μπένετ, που ισχυρίζεται ότι το υποτιθέμενο περιστατικό έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της νότιας Καλιφόρνιας το 2013, όταν ο Μπένετ ήταν 17 ετών και η Αρτζέντο 37. «Το τραύμα μου ήρθε ξανά στην επιφάνεια όταν εμφανίστηκε η ίδια ως θύμα. Δεν είχα κάνει καμία δημόσια δήλωση τις προηγούμενες ημέρες και ώρες γιατί ντρεπόμουν και φοβόμουν να συμμετάσχω σε αυτή τη δημόσια διαπόμπευση».


Το Οκτώβριο του 2017, η Ιταλίδα ηθοποιός κατηγόρησε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση εναντίον της σε ξενοδοχείο στις Κάννες το 1997. Αφού μίλησε δημόσια για το γεγονός αυτό, η Αρτζέντο έγινε ηγετική φωνή στο κίνημα #MeToo. Αλλά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι New York Times ανέφεραν πως η Αρτζέντο πλήρωσε 380.000 δολάρια στον Μπένετ που την κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Αρτζέντο αρνήθηκε την κατηγορία σε δήλωσή της την Τρίτη, λέγοντας πως «δεν είχε καμία σεξουαλική σχέση με τον Μπένετ» και πως ήταν «πολύ σοκαρισμένη και πληγωμένη που διάβασε αυτές τις ειδήσεις οι οποίες είναι απολύτως ψευδείς». Η Αρτζέντο υποστήριξε πως ο τελευταίος της σύντροφος, ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν «επέμεινε να λύσουν το θέμα ιδιωτικά» και κατέβαλε στον Μπένετ το χρηματικό αυτό ποσό για να τον ανακουφίσει από αυτό που η ίδια αποκάλεσε «σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on Jun 22, 2018 at 10:11am PDT

Η φωτογραφία που δημοσίευσε το TMZ


«Ο Άντονι φοβόταν την αρνητική δημοσιότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το άτομο, που θεωρούσε επικίνδυνο, εις βάρος μας. Αποφασίσαμε να δείξουμε συμπόνια στον Μπένετ και να του παρέχουμε την βοήθεια που ζητούσε. Ο Άντονι ανέλαβε προσωπικά να ενισχύσει τον Μπένετ οικονομικά, με τον όρο ότι δεν θα παρενέβαινε ξανά στη ζωή μας».

Την Τετάρτη, όμως, το TMZ δημοσίευσε φωτογραφίες και sms μεταξύ της Αρτζέντο και του Μπένετ, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της πως η σχέση τους δεν ήταν σεξουαλικής φύσης. Σε μια από αυτές τις φωτογραφίες, το ζευγάρι φαίνεται ξαπλωμένο σε κρεβάτι, τόπλες.


«Έκανα σεξ μαζί του και ένιωσα περίεργα. Δεν ήξερα ότι ήταν ανήλικος, μέχρι που μου έστειλε την επιστολή. Το κοινό δεν ξέρει τίποτα. Μόνο αυτά που έγραψαν οι NYT, το οποίο είναι μονόπλευρό. Το γράμμα είναι εκβιαστικό. Με πήδηξε».

Στην δήλωσή του ο Μπένετ συνεχίζει: «Ήμουν ανήλικος όταν έλαβε χώρα το γεγονός και προσπάθησα να αναζητήσω δικαιοσύνη με έναν τρόπο που θα έδινε νόημα σε εμένα εκείνη την περίοδο επειδή δεν ήμουν έτοιμος να διαχειριστώ τις συνέπειες της ιστορίας μου εάν γινόταν γνωστή. Εκείνη την εποχή πίστευα ότι εξακολουθούσε να υπάρχει ένα στίγμα στο να είσαι σε μια τέτοια κατάσταση ως άνδρας. Δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι θα καταλάβαιναν το γεγονός από τα μάτια ενός εφήβου».

Και συνεχίζει: «Έπρεπε να ξεπεράσω πολλές αντιξοότητες στη ζωή μου και αυτό είναι άλλο ένα γεγονός με το οποίο πρέπει να ασχοληθώ. Θα ήθελα να αφήσω πίσω αυτό το γεγονός της ζωής μου και σήμερα επιλέγω να προχωρήσω και όχι πλέον στη σιωπή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ